Cum evităm kilogramele în plus după masa de Paște. Sfaturi de la campionul Florin Damsa

Ultima actualizare:

Sărbătorile sunt mereu prilej de mese în familie, iar gospodinele fac parada preparatelor tradiționale, pentru a-i răsfăța pe cei dragi. Pască, drob, cozonac, miel, prăjituri fel de fel, toate stropite cu alcool, pot face însă mai mult rău decât bine, dacă nu suntem moderați. Iată ce sfaturi ne dă Florin Damsa, campion la culturism, pentru a nu deregla cântarul, după Sărbători!

Florin Damsa, antrenor de fitness
Florin Damsa, antrenor de fitness

Este foarte importantă cantitatea pe care o consumați la o masă. Nu faceți un maraton al preparatelor. Dacă ați așteptat cu nerăbdare friptura de miel, atunci încercați să spuneți pas drobului și să aveți lângă carne o salată verde sau un spanac cremos. Dacă vă doriți, mai degrabă, pască și cozonac, atunci mâncați la masa principală ceva ușor, pentru a lăsa loc desertului. 

Florin Damsa: "Nu faceți excese cu alcoolul"

"Pentru a evita kilogramele în plus, trebuie să mâncăm cu moderație și să nu ne ridicăm de la masă cu burta plină. Lângă preparatele de carne consumați multe legume pentru un aport de fibre. Nu vă avântați în a consuma foarte multe sucuri, băuturi carbogazoase, care au o concentrație mare de zahăr.

O plimbare în aer liber cu familia, cu prietenii după masa copioasă ar prinde foarte bine. Nu faceți excese nici cu alcoolul, pe lângă faptul că nu este sănătos, are și un aport mare de calorii 1 gram de alcool – 7 calorii. Un gram de proteine are 4 calorii, 1 gram de carbohidrați – 4 calorii, 1 gram de grăsime – 9 calorii", ne explică specialistul în fitness și culturistul Florin Damsa.

Florin Damsa Avea 80 kg la 12 ani, acum e campion la culturism

Acum culturist, sportiv de elită și antrenor de fitness, Florin Damsa are o poveste de viață uluitoare, motivațională, despre care Click! a scris, pe larg, aici. Avea 80 kg la 12 ani, acum e campion la culturism.

La 12 ani am ajuns să cântăresc 80 de kg, ceea ce a început să mă îngrijoreze şi să îmi pun semne de întrebare. M-am motivat, pur şi simplu am vrut să fac o schimbare în viaţa mea, să nu mai fiu luat peste picior de colegii de clasă care făceau glume pe seama greutăţi mele (...). Pe la 14 ani am mers prima dată la sală şi acolo am dat de reviste de culturism şi fitness. Am început să mă pasioneze acele corpuri bine lucrate şi am zis că aşa vreau şi eu să fiu (...).

Așa arăta Florin Damsa în copilărie. Avea 80 de kilograme
Așa arăta Florin Damsa în copilărie. Avea 80 de kilograme

Acum am un palmares destul de bogat în concursuri internaţionale şi sunt antrenor de culturism şi fitness omologat de liga profesionistă de culturism şi fitness IFBB PRO League. Nu mi-aş fi imaginat vreodată că, de la copilul obez căruia nu îi plăcea sportul, să ajung sportiv de performanţă şi antrenor de fitness şi culturism”, a povestit Florin Damsa, pentru Click!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net