Cum îți dai seama că bei prea mult alcool. Ce îți apare pe față

Mulți oameni consumă alcool la petreceri, în baruri, restaurante sau acasă pentru a se relaxa după o zi obositoare. Consumul de alcool cu moderație poate ajuta la ameliorarea oboselii unei zile sau săptămâni stresante. Poate că tu ai făcut un obicei din asta, dar încă nu realizezi acest lucru. Cum îți dai seama că bei prea mult alcool? Iată ce îți apare pe față.

Semnele de pe față care îți arată că bei prea mult alcool / foto: Pexels
Semnele de pe față care îți arată că bei prea mult alcool / foto: Pexels

Alcoolul, atunci când este consumat frecvent și în cantități mari, are multe efecte negative asupra organismului nostru. Sigur, putem bea un pahar de vin pe săptămână. Dar trebuie să știm și când să ne oprim. Nu numai că alcoolul are efecte distructive asupra corpului, dar ne poate și îmbătrâni. Consumul excesiv de alcool poate duce la slăbirea sistemului imunitar și poate face ca ridurile să devină mai pronunțate.

Semnele de pe față care îți arată că bei prea mult alcool

Experții recomandă ca alcoolul să fie limitat la două porții pe zi, o porție femile, două bărbații. O porție este echivalentă cu 330 ml de bere blondă sau 140 ml de vin. Totuși, aceasta este o recomandare pentru persoanele sănătoase. Dar ce efect are consumul excesiv de alcool asupra feței? Pentru început, alcoolul deshidratează pielea. În plus, usucă pielea și accelerează procesul de îmbătrânire.

Pielea de pe față devine mai puțin elastică și uscată, iar în apropierea ochilor apar pete maronii, care se pot mări. De asemenea, nasul se înroșește cu timpul, mai ales în cazul celor care se confruntă cu rozaceea.

Cu alte cuvinte, dacă beți prea mult alcool, veți vedea efectele acestuia nu doar asupra corpului, ci și asupra feței. Pielea ta va arăta diferit față de cineva fără astfel de vicii. Tototdată, îmbătrânește pielea și indirect. Mai precis, consumul de alcool seara crește riscul de a te confrunta cu insomnie sau cu somn neodihnitor, iar asta se va vedea, inevitabil, pe fața ta, potrivit csid.ro. Tocmai din acest motiv, este bine să evităm să îl consumăm atât de des.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net