Cum poți să slăbești prin hipnoterapie. Ce spun specialiștii despre această metodă

Ultima actualizare:

Terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei a integrat hipnoterapia în metoda promovată de ea, intitulată „Psiho-Dietă”, o metoda integrativă de slăbit cu rezultate pe viaţă, spune aceasta. Specialistul este de părere că trucurile sale au rezultate fabuloase în peste 90% din cazuri. 

Printr-o consiliere psihologică poți însănătoși relația cu mâncarea / foto: Shutterstock
Printr-o consiliere psihologică poți însănătoși relația cu mâncarea / foto: Shutterstock

Nu felurile de mâncare pe care le aşezăm în farfurie sunt responsabile pentru îngrăşare, ci obiceiurile alimentare şi tiparele mentale care îşi au originea în subconştient”, susţine Anca Alungulesei.

„Studiile în nutriţie şi neuroştiinţe şi experienţa de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reuşesc să slăbească, mi-au relevat faptul că hipnoza este esenţială în susţinerea procesului de slăbire, pentru că astfel reuşim să rescriem tiparele greşit imprimate în subconştient care blochează procesul de slăbire”, a mai spus Anca Alungulesei, care a devenit, în 2022, şi hipnoterapeut certificat în terapia transformaţională rapidă (RTT). Aceasta spune că hipnoterapia a dus la rezultate de slăbire de peste -15 kg în 6 luni. 

Nutriţionistul spune că foloseşte hipnoterapia pe toată perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dietă (n.r. - proces progresiv care are 6 etape: Identificare-Înţelegere-Reparaţie-Integrare-Schimbare-Rezultat), pentru că mai întâi trebuie identificată cauza reală a problemei de greutate şi a comportamentului alimentar cu care se confruntă persoana.

Apoi lucrăm împreună la schimbarea automatismelor subconştiente legate de mâncare, corp şi greutate prin construirea şi susţinerea unora noi. Abia după această conştientizare, urmează etape care implică schimbări în propriile alegerile alimentare. Atâta timp cât nu înţelegem cu adevarat, adică, nu aducem din subconştient în conştient momentul 0 al formării percepţiei distorsionate legate de mâncare, corp şi greutate, această problemă nu se va rezolva niciodată cu adevărat”, consideră Anca Alungulesei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net