Cum să scapi mai uşor de alergia la ambrozie. Sfaturile importante de care trebuie să ții cont

Alergia la polenul de ambrozie, o buruiană perenă, reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de alergie care dă bătaie de cap persoanelor sensibile mai ales în lunile august-noiembrie. Polenul este răspândit de vânt şi este atât de fin, încât nu îl putem observa cu ochiul liber. Dispare odată cu scăderea temperaturilor.

image

Manifestările alergice în cazul alergiei la ambrozie sunt puternice: nas înfundat sau nas care curge (rinoree apoasă), strănuturi repetate, mâncărime la nivel ocular, nazal şi faringian, lăcrimarea ochilor, tuse uscată.

Acestea pot fi însoţite de stare de anxietate, nervozitate, insomnii, dureri cap. Netratată corect şi la timp, alergia la ambrozie poate declanşa crize de astm bronşic şi are un impact negativ asupra vieţii profesionale şi sociale. Terapiile naturiste, alături de o alimentaţie corespunzătoare, sunt de ajutor.

Alimentaţie

În primul rând, alimentaţia trebuie să se bazeze pe legume şi fructe proaspete, verdeţuri. Este indicat consumul de pătrunjel, ce are proprietăţi diuretice, detoxifiante şi antialergice, sub formă de salată sau suc proaspăt preparat, timp de 10-15 zile.

Utile sunt şi sucul de ţelină, de spanac, infuzia din frunze de urzică (2-3 căni pe zi, timp de 20-30 de zile) sau tincture de urzică (1 linguriţă de 3 ori/zi), dar şi infuzia din frunze de păpădie (2-3 căni/zi).

Şi hidratarea cu apă, limonade, sucuri naturale (de citrice, de soc) este extrem de importantă.

Plante

Foarte utilă este utilizarea plantelor cu acţiune detoxifiantă, depurativă, antialergică: urzică, păpădie, mesteacăn, brusture, trei-fraţi-pătaţi, coada-şoricelului, aloe, soc, lavandă, lămâie, cătină, pir.

Sunt foarte bune atât în scop profilactic, pentru prevenirea declanşării crizelor alergice, cât şi curativ, deoarece ajută la diminuarea intensităţii şi severităţii simptomelor. Aceste plante se pot administra în diverse combinaţii, sub formă de ceaiuri, tincturi, comprimate, scrie farmaciata.ro.

Alte remedii

Rezultate deosebite la orice vârstă, durabile în timp, fără nici un fel de reacţii adverse, se obţin şi prin utilizarea extractelor gemoterapice, deoarece favorizează desensibilizarea persoanei, cu reducerea importanţei simptomatologiei şi a intervalului de apariţie a crizelor alergice.

Se pot folosi diferite asocieri din extracte din muguri de coacaz negru, din muguri de mesteacăn pufos, extracte din mlădiţe de măceş sau din muguri de fag

. În general, se fac cure periodice de 1-3 luni (de preferat înainte de apariţia sezonului de alergie), numai la recomandarea unui medic apifitoterapeut. Local, pentru diminuarea manifestărilor rinitei alergice, se pot folosi soluţii ce conţin soluţie hipotona de apă de mare, filtrată microbiologic, cu extracte din plante ce au efecte antialergice, antiseptice şi antiinflamatoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net