De ce femeile slăbesc mai greu decât bărbații și care este secretul unui metabolism rapid

Este oare mai ușor să slăbești când numeri caloriile? Dacă vrei să scapi de kilogramele în exces atunci organismul tău ar trebui să ardă mai multe calorii decât i se oferă zilnic prin alimentație, iar aici cheia esențială este metabolismul. 

De ce femeile slăbesc mai greu decât bărbații și care este secretul unui metabolism rapid
De ce femeile slăbesc mai greu decât bărbații și care este secretul unui metabolism rapid

Cu toate acestea, problema pierderii în greutate este ceva mai complexă. Dar mai întâi, ce este o calorie? Este un cuvânt menționat în mod continuu, dar ce reprezintă o calorie și ce legătură are cu metabolismul?

Nu rata: Giulia Nahmany a slăbit 35 de kilograme! Lista cu alimentele interzise!

Energia din alimente este măsurată în calorii, ceea ce îi poate ajuta pe oameni să înțeleagă ce trebuie să mănânce pentru a-și satisface nevoile personale de energie.

În general, avem nevoie de un anumit număr de calorii în fiecare zi pentru a funcționa. Specialiștii din Marea Britanie recomandă 2500 de calorii pe zi pentru bărbați și 2000 de calorii pe zi pentru femei.

Consumați calorii și atunci când sunteți în repaus, deoarece corpul este preocupat cu sarcinile care vă ajută să vă mențineți în viață, care includ respirația și repararea celulară. Aceasta este cunoscută sub numele de rata metabolică bazală și aceasta poate diferi în funcție de indivizi.

Rata metabolică bazală a unei persoane este în esență rata de ardere a caloriilor atunci când nu facem nimic. O rată metabolică mai rapidă înseamnă o ardere mai mare a caloriilor, în timp ce o rată metabolică mai lentă înseamnă că sunt arse mai puține calorii.

Află și: Dezavantajele celor mai populare diete de pe internet

Nu toată lumea arde calorii în același ritm. Aici intervine metabolismul.

Cineva care este supraponderal sau obez va arde în mod natural mai multă energie atunci când se mișcă pentru faptul că este nevoie de mai mult efort pentru a transporta greutatea.

Persoanele care au mai multă masă musculară ard mai multă energie și asta nu este doar în repaus, ci și atunci când se mișcă. Acesta este adesea motivul pentru care bărbații ard mai multă energie decât femeile, deoarece au o masă musculară mai mare.

Singura modalitate cu adevărat eficientă prin care îți poți face metabolismul să ardă mai repede calorii este prin exerciții fizice, care determină schimbarea compoziției corpului prin creșterea masei musculare.

În ceea ce privește alimentele care ar putea stimula metabolismul, este într-adevăr doar un lucru de scurtă durată.

Există unele alimente care sunt adesea prezentate ca te ajută să arzi mai multe calorii și acestea includ ardei iute și ceai verde. Deși îți pot crește temporar metabolismul pierderea de calorii rezultată nu este chiar atât de semnificativă.

Ardem calorii în somn?

Arderea caloriilor se întâmplă tot timpul, chiar și când atunci când dormim. Organismul nu-și stopează funcțiile în timp ce doarme. Energia este încă necesară pentru multe funcții diferite din organism și aceasta are de-a face cu rata metabolică bazală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net