De ce nu este bine să mâncăm dulciuri pe stomacul gol. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

Atunci când vine vorba de diete, una dintre principalele interdicții are legătură cu consumul de zahăr. Știm deja că acest aliment este extrem de nociv pentru sănătatea noastră, dar cu toate acestea tindem să îl folosim mai mult decât este cazul. Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, vine în atenția tuturor cu câteva sfaturi despre cum ne putem potoli pofta de dulce și cu ce desert ne putem delecta în diete. 

Mihaela Bilic / foto: social media
Mihaela Bilic / foto: social media

Cunoscută deja pentru sfaturile nutriționale oferite, Mihaela Bilic vine în atenția românilor cu o nouă postare legată de cum ne putem potoli pofta de dulce cu deserturi slabe caloric. Ce ne este permis, de fapt, în dietă. 

Înghețata consumată corect nu îngrașă 

Un truc important de care trebuie să ne amintim constant este că produsele dulci și slabe caloric sunt cele „pufoase și cremoase”, înghețata consumată simplă, fără alte adaosuri, fiind permisă.

Relația noastră cu zahărul este una specială iar noi, doamnelor, datorită complexității emoționale, găsim în dulciuri o sursă de plăcere care nu trebuie neglijată. Recunoașteți, nu are nicio legătură cu foamea, ne e poftă de ceva bun! Care sunt produsele care ne oferă satisfacție maximă cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos și pufos!” – a scris Mihaela Bilic, pe contul său de Facebook. Apoi a explicat concret despre ce dulciuri este vorba și de ce nu ne fac rău.

„Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult. În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lăsa să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie.

Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistenta ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai bună înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!”, a precizat Mihaela Bilic, în postarea de pe Facebook. 

„Evitați să consumați dulciuri în afara meselor”

Deserturile consumate pe stomacul gol îngrașă mai mult decât cele consumate la sfârșitul mesei. 

„Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Evitați să consumați dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!”, a conchis Mihaela Bilic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net