De ce nu trebuie să bem alcool înainte de culcare! Avertismentul venit din partea experților

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face înainte de culcare este să consumăm alcool! Iar dacă nu suntem convinși, experții ne spun exact de ce acest obicei ne poate perturba serios somnul și ne poate provoca dureri de cap!

Alcoolul ne va da somnul peste cap / foto: Shutterstock
Alcoolul ne va da somnul peste cap / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la adevarul.ro, alcoolul are abilitatea de a întrerupe faza de mișcare rapidă a ochilor (REM), din timpul somnului. Aceasta este cea mai profundă fază a somnului, numărându-se printre 4 faze pe care le parcurgem de-a lungul nopții.

Faza REM are o importanță vitală pentru memoria noastră, cât și pentru capacitatea de învățare, dar și creativitate. Cum alcoolul perturbă această fază a somnului, ne putem trezi în miez de noapte, lucru ce ne va face să ne simțim și mai extenuați a doua zi.

Doctorul Melissa Oldham, de la University College London (UCL) Tobacco and Alcohol Research Group, spune că acest sentiment de extenuare pe care îl vom avea a doua zi vine din cauza faptului că organismul nostru metabolizează alcoolul mult mai târziu, în timpul nopții.

De ce nu trebuie să bem alcool înainte de culcare

Inițial, putem avea impresia că alcoolul ne va face să adormim, datorită efectelor sale de sedativ. Dar, vom observa că imediat ce băutura este absorbită în sânge, din stomac, ea este metabolizată mult mai lent, de către organism. „Acest lucru poate duce la faptul că oamenii se trezesc mai des și se simt mai obosiți în dimineața următoare”, a explicat dr. Melissa Oldham.

De asemenea, alcoolul ne poate face să transpirăm excesiv de-a lungul nopții, lucru care ne va deshidrata rapid. Directoarea executivă a organizației caritabile Drinkaware, pe numele ei, Karen Tyrell, a spus că alcoolul consumat înainte de culcare ne poate face să mergem la toaletă mult prea des.

„Este un diuretic, așa că, atunci când beți alcool, s-ar putea să vă treziți noaptea pentru a merge la toaletă și, de asemenea, s-a constatat că vă poate face să sforăiți.”, a spus aceasta, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
politiajaf rsapolitianeamt jpeg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net