Căutările de pe Google care ne pot transforma în victime ale hackerilor. Cum ni se pot fura datele bancare

În zilele noastre, Internetul a devenit mai important ca oricând, iar o bună parte dintre noi fie plătim facturi online, sau facem diverse cumpărături. Cu toate acestea, un risc atât de greu de eliminat complet este ca hackerii să ne fure datele și chiar și banii din conturi! Iar un nou truc folosit de aceștia utilizează căutări extrem de comune!

Hackerii se folosesc de căutări comune pe Google
Hackerii se folosesc de căutări comune pe Google

Deja vremurile în care virușii ne puteau infecta calculatoarele numai dacă accesam vreun link obscur au apus de mult. Acum, chiar și cele mai banale căutări pe net ne pot transforma în victima hackerilor, care folosesc tehnici la care nici nu ne-am gândi, pentru a-și îndeplini scopurile. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, o nouă metodă implică căutări pe Google extrem de banale!

Mai precis, căutări de genul „Cum să faci bani online”, sau numele oricărui artist popular, poate ajunge să ne infecteze calculatorul. Iar odată ce un virus a intrat în sistemul nostru, hackerii ne pot fura cu ușurință toate datele personale.

Cum ne pot fura hackerii datele personale

Orice căutare pe Google poate veni cu un risc, mai ales dacă nu suntem atenți la ce site-uri deschidem. Alte căutări populare pe care hackerii le folosesc pentru a fura date sunt diversele aplicații care ne arată cine ne apelează sub un număr privat, sau la ce locație se află o persoană. Dacă nu suntem atenți, aplicația pe care o descărcăm poate conține viruși extrem de periculoși pentru calculatorul, or telefonul, nostru.

Iar una dintre cele mai populare metode folosite de hackeri este să utilizeze site-urile unde se pot viziona filme și seriale „gratuite”. Se pare că o firmă pentru siguranța cibernetică a arătat faptul că undeva peste jumătate din rezultatele pentru filme precum "The Boss Baby", "Transylvania 2", sau "Sonic the Hedgehog", conțineau viruși.

Așa că atunci când căutăm ceva pe Google, este foarte important să fim atenți la site-urile care ne sunt afișate și să evităm ce pare a fi suspect.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net