De ce să nu arunci seminţele de pepene

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Multe persoane, atunci când se înfruptă dintr-o felie de pepene verde, aleg cu grijă seminţele şi apoi le aruncă, crezând că nu au nici un beneficiu pentru sănătate. Se înşală amarnic! Află de ce din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Zemosul şi răcorosul pepene verde este fără doar şi poate vedeta sezonului estival. Miezul lui te hidratează şi are efect diuretic, ajutându-te să elimini toxinele din organism. Ei bine, află că şi seminţele sale sunt bogate în substanţe nutritive.

  • Combat ridurile. Pepenele verde e bogat în vitamina B3, numită şi niacină. În organism, aceasta susţine producţia de acizi graşi şi de ceramide, care au rolul de a proteja pielea, prevenind apariţia ridurilor fine. De asemenea, consumul de seminţe de pepene e benefic în caz de acnee, reduce petele roşii şi maronii de pe ten şi creşte elasticitatea epidermei. Seminţele fructului verii mai conţin o cantitate ridicată de minerale precum magneziu şi zinc. Primul luptă împotriva infecţiilor pielii (erupţii cutanate şi răni uşoare), iar cel de-al doilea ajută în procesul de regenerare a pielii.
  • Previn constipaţia. Dacă ai probleme cu constipaţia sau dacă eşti balonat, consumă neapărat seminţe de pepene verde. Sunt pline de fibre, care ajută digestia.
  • Produc diureză. Acest leac natural este foarte bun pentru diureză, favorizând producerea urinei şi astfel contribuind la eliminarea toxinelor acumulate în rinichi.
  • Îmbunătăţesc funcţia sexuală masculină. Studiile de specialitate relevă faptul că o substanţă din seminţele de pepene verde, arginina, ar fi utilă pentru ameliorarea problemelor reproductive ale bărbaţilor. Se mai crede şi că seminţele de pepene ar avea efect afrodiziac.
  • Cum le consumi. Nutriţioniştii recomandă să le mănânci crude, după ce au fost iniţial uscate la soare, căci dacă le prăjeşti îşi pierd din proprietăţile nutritive. Mai poţi să le pui la încolţit şi apoi să le descojeşti. Le poţi consuma în salate de fructe sau legume, în iaurt, orez, sau poţi utiliza pudra din seminţe pentru a o adăuga în sucuri de fructe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2174482595 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anul covrigului jpg
sfantul ioan botezatorul  jpg
cea mai sanatoasa masa din lume jpg
unghii frumoase jpg
sfantul ioan botezatorul  jpg
daniel jpg
ingrid baciu jpg
cel mai vechi loc de pe pamant roraimo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net