Efectele surprinzătoare ale fumatului! Cât de rău ne poate degrada serios tenul

Ultima actualizare:

Cu toții știm că fumatul este un obicei nesănătos, care ne poate provoca o mulțime de probleme de sănătate. Desigur, atunci când ne referim la consecințele fumatului, cei mai mulți dintre noi vor pomeni despre diferitele probleme pulmonare pe care le putem dezvolta, însă, se pare că mai există un pericol! Fumatul ne poate provoca probleme dermatologice serioase!

Fumatul ne poate aduce probleme grave cu tenul
Fumatul ne poate aduce probleme grave cu tenul

Mai mult ca sigur că nu este un secret pentru niciunul dintre noi că fumatul este un obicei nesănătos, care ne poate provoca o mulțime de probleme destul de grave de sănătate. Desigur, atunci când ne referim la consecințele pe care le au țigările asupra organismului nostru, cei mai mulți dintre noi vor pomeni despre diferitele probleme pulmonare pe care le putem dezvolta, însă, se pare că mai există un pericol! Fumatul ne poate provoca probleme dermatologice serioase, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro!

Medicul specialist în dermatologie estetică, Daniela Taher, ne-a explicat ce efecte poate avea asupra tenului nostru acest obicei complet nesănătos! „La nivelul feței, pielea capătă o tentă galbenă-cenușie, ternă sau are o paloare nefirească. Uneori, apar pete rezistente la tratament și chiar acnee. Mai mult de 4.000 de substanțe chimice, care se găsesc în fumul de țigară, vor degrada colagenul și elastina”, a spus aceasta, conform sursei citate.

Efectele fumatului asupra tenului nostru

Culoarea pielii nu este singura consecință negativă pe care țigările o au asupra tenului! Fumatul ne poate cauza un aspect „lăsat” al pielii, extrem de vizibil. „Acest aspect de piele flască este foarte vizibil la nivelul ochilor, unde apar cearcăne, pungi și o rețea de riduri fine. Pot apărea, de asemenea, riduri adânci în șanțul nazo-labial, iar în jurul gurii – riduri verticale, din cauza mișcărilor repetate la acest nivel (când tragem din țigară) și distrugerii elastinei”, a mai spus aceasta.

Medicul sfătuiește fumătorii să bea foarte multă apă și să fie atenți să consume îndeajuns de multă vitamina C, pentru a menține sănătatea tenului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net