Fenomenul care îngrijorează medicii: Tot mai mulți tineri mor subit. Ce se întâmplă în organismul lor

Un fenomen îngrijorător a atras atenția medicilor, care se străduiesc din răsputeri să înțeleagă mai bine cauzele care conduc la această situație tragică. Mai precis, este vorba despre sindromul morții subite, pe care specialiștii încearcă să îl înțeleagă cât mai repede.

Tot mai mulți tineri devin victime ale acestui fenomen
Tot mai mulți tineri devin victime ale acestui fenomen

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, acest sindrom se referă la persoane tinere, cu vârste cuprinse între numai 20 și 30 de ani, care își pierd viața în mod subit. Motivul pentru care acest fenomen este atât de îngrijorător pentru medici este faptul că aceste victime nu au probleme de sănătate diagnosticate.

Un studiu realizat de către specialiști din Statele Unite a arătat faptul că 4 din 10 tineri care se confruntă cu o moarte subită își pierd viața din cauza unei miocardite virale. În termeni mai simpli, această afecțiune se manifestă printr-o inflamație a celulelor miocardice. Iar această inflamație ar fi legată de prezența unui virus în organism.

Inițial, medicii au speculat că o infecție în organism ar putea fi cauza pentru apariția miocarditei virale, însă noul studiu leagă această afecțiune de prezența unui virus.

Fenomenul tragic care îngrijorează medicii

„Apare de foarte multe ori în corpul nostru doar că problema este că virușii specifici afectează capacitatea inimii de a funcționa corespunzător. Este important să avem în vedere că inflamația se instalează după o intercurentă respiratorie”, a explicat, conform sursei citate, medicul cardiolog Ștefan Busnatu.

Specialistul a precizat că trebuie să fim foarte atenți la starea noastră de sănătate dacă am trecut printr-o gripă, dacă începem să avem dureri toracice, o stare de oboseală, ori dificultăți de respirație. Aceste simptome pot indica o boală a inimii.

Acesta a mai spus că, din cauza pandemiei prin care a trecut întreg globul, virușii și efectele lor au fost studiați mult mai atent, atât la nivel pulmonar, cât și cardiac.

„Problema este că atunci când sistemul nostru imun luptă cu această inflamație, poate să strice celulele mușchiului cardiac și prin această stricăciune scade capacitatea de pompare a inimii sau poate să destabilizeze ritmul cardiac, care provoacă, din păcate, în cele din urmă, stop cardiac”, a mai precizat cardiologu, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net