Iată cele mai ciudate combinații alimentare. Ai mânca așa ceva?

Bucătăria este un loc al creativitatii, fără îndoială, însă unii bucătari nu s-au limitat doar la a găti rețetele clasice și au dorit să facă mult mai mult. Iată ce invenții au creat.

image

Invențiile în bucătărie sunt o plăcere pentru bucătari, delicioase pentru unii degustători, însă nu toate sunt bune pentru sănătate. Combinațiile inedite de alimente pot duce la boli serioase cardiovasculare, diabet, indigestie, balonare, flatulenţă.

Rețete inedite, dar nesănătoase

Cartofi prăjiţi şi sos de curry

O combinaţie nerecomandată este cea de cartofi prăjiţi şi sos de curry. Acestea se consumă, în special, în Marea Britanie, iar delicioasa combinație poate provoca indigestie, conform clickpentrufemei.ro.  

Melci cu unt și usturoi

La prima vedere, melcii n-ar fi tocmai potriviţi pentru o masă hrănitoare. Bucătăria franceză a căutat să facă din aceştia un preparat gustos, asadar s-a turnat peste ei unt de usturoi. Combinaţia, insa, nu este pe gustul tuturor. Mulţi sunt de părere că este doar unt de usturoi cu un fel de bulgăre cauciucat şi lipicios.

Bacon, unt de arahide și gem

Această combinație era preferată de regele rock and roll-ului, Elvis, care odată cu trecerea anilor, s-a îngrăşat foarte mult. Cauza este tocmai plăcerea lui ascunsă pentru sandvisul de 8000 de calorii.  Sandviciul numit Fool’s Gold Loaf a fost realizat prima oară la un restaurant din Colorado, SUA. Este făcut dintr-o baghetă unsă cu unt, coaptă în cuptor şi tăiată în jumătate care se umple din belşug cu bacon prăjit, unt de arahide şi gem de struguri sau zmeură. 

Fabada spaniolă

Pe coasta de nord a Spaniei, în Asturia, localnicii au inventat un fel de mâncare consistentă numit Fabada Asturiana. Acesta este o combinație între fasole boabe, şuncă, sângerete, costiţă, cârnaţi, ceapă, usturoi şi condimente și se consuma pentru a combate iernile reci. Singura problemă a combinației de alimente este că are repercusiuni aproape imediate. Metanul, un produs secundar inevitabil al preparatului este un gaz inflamabil. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
Soldati ucraineni se adapostesc in timpul unui bombardament in Lyman- razboi Ucraina FOTO Profimedia
Cel puțin 174 de persoane au fost ucise inclusiv polițiști pe stadionul Kanjuruhan din Malang Indonezia după o ciocnire între fanii a două echipe de fotbal indoneziene FOTO EPA EFE  (2) jpg
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg