În ce moment al zilei este, de fapt, indicat să mănânci dulciuri. Ce spun experții

Dulciurile ne fac mai fericiți. Majoritatea oamenilor adoră să aibă cel puțin două gustări dulci în timpul zile, însă, se pare că, potrivit specialiștilor în nutriție, indicat este să le consumi într-un anumit moment potrivit al zilei.

Când este indicat să mănânci dulce, de fapt / foto: Pexels
Când este indicat să mănânci dulce, de fapt / foto: Pexels

Momentul din zi în care oamenii mănâncă are un impact semnificativ asupra sănătății și greutății corporale. De fapt, este un factor major în ceea ce privește dieta, controlul apetitului și apariția bolilor cronice. Este bine cunoscut faptul că este important cum și când mânânci.

Specialiștii au descoperit că și mai important este momentul în care mănânci ceva dulce. Care este cel mai bun moment al zilei pentru a mânca alimente dulci? Potrivit experților, alimentele bogate în calorii este de preferat să fie consumate în prima jumătate a zilei. Datorită felului în care ne este construit ceasul biologic, organismul este mai pregătit să digere și să metabolizeze alimentele „grele” în prima jumătate a zilei, ulterior metabolismul „lenevește” și nu mai este eficient.

Când trebuie să mănânci dulce, de fapt

Astfel, alimentele consumate în jurul orei 9 dimineața se metabolizează complet diferit față de aceleași alimente consumate în alte momente ale zile.

„Carbohidrații de dimineață sunt mai buni decât cei consumați mai târziu. Dacă vrei să mănânci ceva dulce sau pur și simplu pâine, paste sau produse de patiserie, e mai bine s-o faci dimineața sau după-amiaza devreme, când suntem mai receptivi la insulină, decât noaptea”, spune Marta Garaulet, profesor de psihologie și nutriție la Universitatea din Murcia, Spania, conform viva.ro.

În schimb, Alissa Rumsey, dietetician și consultant în nutriție, este de părere că putem mânca dulce în orice moment al zile: „Poți mânca un desert în orice moment al zilei vrei. Dacă îți cunoști bine corpul și el îți transmite că îi este poftă de un desert, atunci mănâncă un desert! Adesea, oamenii își reprimă pofta de a consuma un desert sau ceva dulce pe parcursul zilei, chiar dacă le este foame, ceea ce duce la pierderea controlului asupra poftei de dulce seara”.

Ce spune Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, despre greşeala pe care toţi o facem / foto: Arhiva Click!
Mihaela Bilic, despre greşeala pe care toţi o facem / foto: Arhiva Click!

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe înțelesul tuturor cum trebuie să mâncăm un desert și în ce moment al zilei, pentru a nu ne îngrășa. Cel mai important este să nu consumăm dulciuri pe stomacul gol. Potrivit specialistei, dacă nu am mâncat înainte, zahărul din desert se absoarbe mult mai rapid și în cantități mai mari.

Nu este recomandat să consumăm dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare. Tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.

Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că, după un dulce, aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația – dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net