În sezonul rece, fructele Goji- un aliat puternic în combaterea bolilor grave
În special în sezonul rece, cercetătorii europeni recomandă să se consume fructe goji, renumite în lumea întreagă pentru beneficiile pe care le oferă sănătății omului : întărește sistemul imunitar, prelungește viața, calmează sistemul nervos, protejează ficatul și rinichii, revigorează vederea și efectele sale terapeutice nu se opresc aici.
Este un fapt dovedit că, în sezonul rece, consumatorii de fructe goji țin sub control răcelile și gripa. Specialiștii europeni, preocupați de efectele terapeutice ale acestui miraculos fruct, originar din Asia, au realizat numeroase studii și au constatat că fructele goji, cu efecte antioxidante, reduc nivelul colesterolului ”rău ”, îmbunătășesc calitatea somnului, memoria și, nu în ultimul rând, vederea. De asemenea, specialiștii europeni susțin că persoanele care trăiesc în Himalaya, și care consumă frecvent fructe de goji, au o longevitate de invidiat, deoarece vârsta acestora, de 120 de ani, nu este o noutate. Totodată, studiile cercetătorilor europeni menționează că fructele de pădure goji sunt recunoscute ca fiind cel mai puternic aliment antioxidant, deoarece ele conțin 8 din cei 9 aminoacizi esențiali. Totodată, o porție de 25de grame de fructe goji conține 130% din valoarea zilnică de vitamina A, un tonic care menține sistemului imunitar sănătos și combate cancerul. O altă concluzie valoroasă a cercetătorilor europeni se referă la cantitatea vitaminei C prezentă în compoziția fructelor goji, de trei ori mai mare în comparație cu cantitatea ce se regăsește în portocale. Este un fapt dovedit că Vitamina C menține și sănătatea cardiovasculară, și sănătatea sistemului imunitar.Mai ales în sezonul rece, cercetătorii europeni insistă ca în dieta cotidiană să fie introduse și fructele goji, un ” depozit” de minerale esențiale ( 21 la număr), substanțe active necesare vieții sănătoase. În grupul acestor minerale se remarcă : zincul, cuprul, fosforul, calciul, seleniul și germaniul, un element chimic rareori întâlnit în mâncare, alături de zeaxantină și betacaroten.
Goji conțin mai multe carotenoide decât morcovii, considerați antioxidanți puternici, care contribuie la creșterea duratei de viață. Alături de carotenoide, fructele goji conțin, de asemenea, zeaxantina și luteina, doi compuși care împiedică degenerarea globului ocular, principala cauză care duce la pierderea vederii și, uneori, la orbire.