Ingredientul „minune” care ajută la evitarea alopeciei, a mătreții și a părului gras

Ultima actualizare:

Între problemele principale ale părului, alopecia este una dintre cele mai deranjante în zilele noastre. Căderea părului nu doar constituie o problemă estetică semnificativă, dar, dacă persistă în mod constant, poate evolua într-o problemă de sănătate. În lista problemelor legate de păr se adaugă prezența mătreții și a părului gras. Din fericire, există un ingredient comun în bucătărie care poate aborda toate cele trei deficiențe: uleiul de măsline.

Mătreața. Foto: arhiva.
Mătreața. Foto: arhiva.

Produsul natural provenit din măsline aduce multiple beneficii părului, incluzând conferirea de catifelare și strălucire, protejarea împotriva radiațiilor solare și menținerea hidratării în structura firului de păr. În completare, conform menționărilor anterioare, acest produs previne apariția mătreții și luptă împotriva alopeciei.

Cum se folosește uleiul de măsline pentru îngrijirea părului?

Experții susțin că uleiul de măsline reprezintă un element esențial pentru fortificarea părului și prevenirea alopeciei, mătreței și a excesului de sebum. Pentru a beneficia de aceste efecte benefice, se recomandă amestecarea uleiului cu oțet de mere, care poate să aducă adevărate minuni în îngrijirea părului.

Procedura următoare constă în aplicarea amestecului pe păr și masarea delicată a acestuia. În cazul persistenței problemelor, este recomandat să consultați un specialist pentru a începe un tratament adecvat și a aborda cauza radacină a problemei.

Ce cauzează alopecia?

Conform experților, există diverse motive care stau la baza apariției alopeciei, aceasta fiind una dintre principalele probleme întâlnite la persoanele cu vârsta de 35 de ani. Printre cauzele frecvente se numără stresul, anemia, deficiența de fier și a altor nutrienți esențiali, problemele tiroidiene și chiar predispozițiile genetice. Având în vedere aceste aspecte, este recomandabil să consultați inițial un medic pentru a determina dacă o soluție naturală poate îmbunătăți starea părului sau dacă este necesar să recurgeți la tratamente medicamentoase.

Ce cauzează mătreața?

Mătreața poate avea origini diferite, în funcție de faptul că este uscată sau uleioasă. Mătreața uscată apare datorită folosirii șampoanelor foarte agresive; în timp ce mătreața uleioasă este cauzată de excesul de sebum și de creșterea excesivă a fungilor.

Ce cauzează părul gras?

Specialiștii spun că părul gras este cauzat de sebumul produs de glandele scalpului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
schitul moara vlasiei facebook jpg
Autobuz STB Facebook Nicușor Dan jpg
Castelul Bran FOTO Shutterstock jpg
Dr  Vlad Ciurea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net