Scapă rapid de mătreață. Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste făcute în casă ce te vor scăpa de această problemă

Mătreața, cunoscută și sub numele de dermatită seboreică a scalpului, poate fi deranjantă și neplăcută, dar există câteva remedii naturiste care pot ajuta la controlarea și reducerea acestei probleme. Este important de menționat că fiecare persoană poate reacționa diferit la diferite tratamente, deci ar putea fi necesar să încercați mai multe opțiuni pentru a găsi cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Iată câteva remedii naturiste pentru a scăpa de mătreață:

matreata jpg

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antimicrobiene și hidratante. Încălziți ușor uleiul de nucă de cocos și masați-l delicat în scalp. Lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute sau peste noapte, apoi spălați-vă părul cu un șampon blând.

Uulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice și antibacteriene. Adăugați câteva picături de ulei arbore de ceai în șamponul obișnuit și utilizați-l pentru spălarea părului.

Infuzie de ceai verde

Ceaiul verde conține antioxidanți și are proprietăți antimicrobiene. Pregătiți o infuzie de ceai verde și aplicați-o pe scalp după spălarea părului. Lăsați-o să se usuce pe păr sau clătiți părul cu ea după câteva minute.

Oțet de mere

Oțetul de mere poate ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului scalpului și la reducerea mătreții. Amestecați o parte de oțet de mere cu o parte de apă și aplicați soluția pe scalp după șamponare. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți.

Aloe vera

Gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și de hidratare. Aplicați gel de aloe vera pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de a vă spăla părul.

Exfoliere cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la exfolierea scalpului și la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă, apoi masați delicat scalpul cu ea înainte de a vă spăla părul.

Consumul unei diete echilibrate, bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi zincul și acizii grași omega-3, poate ajuta la menținerea sănătății scalpului și a părului.

Dacă mătreața persistă sau se agravează, este recomandat să consultați un dermatolog sau un specialist în îngrijirea părului pentru evaluare și sfaturi medicale adecvate. Uneori, mătreața poate fi asociată cu alte condiții medicale, cum ar fi dermatita seboreică, și poate necesita tratament medical specific.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net