Leacuri naturiste pentru sănătatea rinichilor

Ultima actualizare:

Calculii renali, aşa-numitele pietre sau nisipul la rinichi, se formează şi pot ajunge în căile urinare din diverse cauze. Indiferent de ce formaţiune ar fi vorba, regula de aur este să bei cât mai multe ceaiuri de plante cu efecte benefice dovedite. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Mătasea de porumb are efecte diuretice

Mătasea de porumb este recomandată în afecţiunile renale, deoarece favorizează diureza (creşterea cantităţii de urină eliminată) şi împiedică formarea calculilor şi blocarea căilor urinare. Aşadar, prepară o infuzie din plantă uscată: două linguriţe de mătase de porumb şi o cană de apă clocotită. Lasă planta în apă fierbinte timp de 10-15 minute, strecoară şi consumă una-două căni pe zi. Ţine cura cu ceai timp de trei săptămâni.

Ceaiul de coada-calului calmează durerile

Această plantă este eficientă pentru eliminarea calculilor de mici dimensiuni. În plus, coada-calului are în compoziţie acid salicilic, care este antiinflamator şi calmează durerile provocate de deplasarea calculilor. Prepară ceaiul dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită şi din 250 ml de apă fierbinte. Lasă amestecul 15 minute la fiert, apoi strecoară, lasă la răcit şi consumă trei-patru căni pe zi.

Păpădia dizolvă calculii renali

Datorită proprietăţilor antibacteriene şi diuretice, păpădia ajută la distrugerea microbilor şi favorizează eliminarea lor, preîntâmpinând eventualele infecţii urinare. Rădăcina păpădiei conţine substanţe care au efect de dizolvare a calculilor renali, contribuind astfel la eliminarea lor pe cale naturală. Recomandat în acest sens este decoctul de păpădie. Ai nevoie de două linguriţe de rădăcină, peste care torni 250 ml de apă. Fierbi amestecul 15-20 de minute şi laşi la răcit. Se recomandă consumul a două căni pe zi, pe termen lung.

Ceaiul din cozi de cireşe ameliorează colicile renale

Un alt remediu natural împotriva afecţiunilor renale este ceaiul din cozi de cireşe, care ameliorează colicile renale şi previne formarea sau dezvoltarea pietrelor la rinichi. Cozile de cireşe conţin săruri de potasiu, flavonoizi şi taninuri, substanţe care au efecte diuretice, antiinflamatoare şi antioxidante. Pentru ameliorarea simptomelor litiazei renale se recomandă decoctul din cozi de cireşe, la care se pot adăuga frunze de merişor, coada calului sau de mesteacăn, consumat pe o perioadă de 30 de zile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net