Leguma de toamnă, găsită pe orice tarabă, care îți regenerează creierul. Medicul Vlad Ciurea: „Este cea mai bună”

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit un secret esențial pentru menținerea sănătății creierului, care nu implică medicamente, ci o legumă accesibilă și binecunoscută de toată lumea.

Medicul Vlad Ciurea recomandă conopida pentru un creier când mai clar și memori / foto: Pixabay
Medicul Vlad Ciurea recomandă conopida pentru un creier când mai clar și memori / foto: Pixabay

Această legumă se găsește cu ușurință în piețe și supermarketuri, la prețuri convenabile pentru toți românii. Este vorba despre o legumă bogată în vitamina K, o substanță esențială pentru structura grăsimilor care compun membranele celulelor cerebrale.

Conopida face bine creierului

Odată cu venirea sezonului rece, specialiștii îi îndeamnă pe români să consume cât mai multe fructe și legume, potrivite acestei perioade de toamnă și iarnă.

Dintre acestea, una iese în evidență pentru beneficiile sale asupra sănătății creierului: conopida. Aceasta legumă, bogată în vitamina K, joacă un rol crucial în menținerea integrității membranelor celulelor creierului, contribuind la sănătatea cognitivă.

Conopida este considerată „leguma toamnei” și poate fi găsită cu ușurință în piețele din România, la prețuri accesibile.

Vlad Ciurea, un reputat neurochirurg, a subliniat într-o intervenție la emisiunea „iThink” de pe Antena 3 importanța acestei legume: „Salatele sunt excelente, iar fructele la fel, dar conopida este deosebit de benefică pentru creier. Din toate aceste alimente, creierul își ia elementele necesare pentru a funcționa în cele mai bune condiții”.

Conopida, o legumă de sezon, este renumită pentru conținutul bogat în vitamine și minerale esențiale.

Ce beneficiii pentru sănătate are conopida

Pe lângă aportul său la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, precum memoria și învățarea, ea contribuie și la absorbția eficientă a grăsimilor și la reducerea inflamațiilor cronice. Această legumă sprijină, de asemenea, structura sănătoasă a membranelor celulare, esențială pentru buna funcționare a creierului.

Conopida poate fi consumată atât proaspătă, cât și congelată, deși cea proaspătă este preferabilă pentru a beneficia la maximum de nutrienții săi.

Doctorul Vlad Ciurea le recomandă tuturor românilor să profite de această legumă sănătoasă, mai ales în sezonul de toamnă, când este ușor de găsit pe tarabele piețelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Carne porc   Musca Arad (8) jpg
nichita stanescu jpg
ciuperci noua zeelanda jpeg
ceausescu nixon 1970 jpg
brasov 1970 jpg
baking soda 768950 1280 jpg
Culori semafor jpg
baba vanga jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net