Leguma minune pentru femeile de peste 40 de ani. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ideală

Aflată în perioada perimenopauzei, Carmen Brumă dezvăluie femeilor trecute de  40 de ani secretele unei alimentații sănătoase. Conform experienței sale, există o legumă crucială pe care nu ar trebui să o excluzi din dieta ta, mai ales dacă te pregătești să treci printr-o nouă etapă a maturității.

Leguma perfectă pentru femeile de peste 40 de ani. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ideală.
Leguma perfectă pentru femeile de peste 40 de ani. Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ideală.

Leguma minune pentru femeile de peste 40 de ani

Cu o siluetă admirabilă, vedeta își păstrează forma fizică prin exerciții regulate și o dietă echilibrată. Recent, a împărtășit un exemplu de meniu sănătos cu fanii săi: o salată delicioasă cu ficăței de pui la cuptor, însoțiți de o varietate de 7-8 legume, printre care se numără și fenicul.

Potrivit lui Carmen Brumă, femeile ar trebui să integreze în dieta lor o cantitate semnificativă de fibre, ideal provenind din 500-600 de grame de legume și fructe zilnic. Această abordare nutritivă contribuie la combaterea balonării, o problemă comună și neplăcută pentru femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani.

Carmen Brumă a subliniat faptul că feniculul este o legumă aromată, cu proprietăți excepționale care ajută mai ales digestia, motiv pentru care toate femeile ar trebui să o consume. 

Are conținut foarte bun de magneziu, potasiu și vitamina K, o vitamină foarte importantă pentru sănătatea oaselor, subiect sensibil în cazul femeilor, când se apropie menopauza”, a mai punctat soția lui Mircea Badea.

Salată ușoară cu fenicul

Ingrediente: 1 bulb de fenicul proaspăt, tăiat subțire, 1 măr verde, tăiat cubulețe, 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire, 1 cană de frunze de rucola, 1/2 cană de nucșoară, prăjită, sucul de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, sare și piper, după gust.

Tăiați feniculul în felii subțiri, cubulețe mărul și tăiați ceapa roșie în felii subțiri. Prăjiți nucșoara într-o tigaie la foc mic până devine ușor auriu.  Într-un bol mare, amestecați feniculul tăiat, mărul cubulețe, ceapa roșie și frunzele de rucola. Adăugați nucșoara prăjită pentru un crocant adăugat.  Într-un bol mic, amestecați sucul de lămâie cu uleiul de măsline. Adăugați sare și piper după gust. Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor pentru a îmbrăca ingredientele. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute pentru a permite aromei să se îmbine.

Această salată fresh cu fenicul și lămâie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o dietă echilibrată. Feniculul adaugă o notă ușor dulce și crocantă, în timp ce lămâia aduce un gust revigorant. Este perfectă pentru cineva care dorește să adopte o abordare sănătoasă a alimentației fără a renunța la gust și savoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net