Localizarea grăsimii în corp trădează bolile de care ai putea suferi

Excesul de grăsime corporală este o veste proastă pentru sănătatea noastră. Dar un nou studiu sugerează că ar trebui să fii atent la localizarea grăsimii tale, mai degrabă decât la cantitatea acesteia.

Localizarea grăsimii în corp, mai importantă decât cantitatea ei
Localizarea grăsimii în corp, mai importantă decât cantitatea ei

Grăsimea subcutanată este grăsimea „mai sigură” care se află sub piele și de care este mai ușor de scăpat, în timp ce grăsimea viscerală este grăsimea corporală „periculoasă” sau „toxică” stocată mai adânc în organism.

Dr. Sarah Garsed spune: „Grăsimea viscerală este activă, ceea ce înseamnă că schimbă echilibrul chimic din corpul nostru, ceea ce duce la boli cronice. În plus, ea se poate depozita în jurul organelor vitale, afectând capacitatea lor de a funcționa".

Noi studii au descoperit că a avea cantități mici de grăsime în anumite „zone cu probleme” poate fi mai îngrijorătoare.

Citește și: Atenție! Dacă ai grăsime în aceste zone corpoale ești predispus la atac de cord 

Depozitarea grăsimii în zona gâtului și a feței ar putea să însemne că sunteți predispus bolilor de inimă. 

Dr Sarah spune: „Grăsimea din zona gâtului poate, de asemenea, să exercite presiune asupra căilor respiratorii. Acest lucru poate fi un lucru deosebit de rău noaptea pentru că va creștee riscul de apnee în somn, accidente vasculare cerebrale, dar și de depresie".

Atât pentru bărbați, cât și pentru și femei, o creștere a dimensiunii sânilor cauzată de depozitarea grăsimilor este un semn de avertizare și poate sublinia existența riscului de cancer. 

Grăsimea depusă în zona brațelor - un semn de alarmă 

Grăsimea în partea superioară a brațelor este un semn al excesului de grăsime în întregul corp - și un semn de avertizare că trebuie să vă gândiți serios să pierdeți în greutate pentru a vă proteja sănătatea.

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu grăsime marmorată în mușchii coapsei au un risc cu 34% mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă în comparație cu acele persoane care nu au astfel de depozite de grăsime. 

A avea un strat de grăsime în jurul taliei este normal, însă ar trebui să ne îngrijorăm atunci când acesta devine consistent. Grăsimea excesivă în zona taliei trădează un risc al diabetului de tip II, conform medicului. 

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
cub rebeca onoriu png
cub paula seling png
cub theo rose anghel damian png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg