Mesajul unui virusolog către români: «Au început să apară descrieri de sechele după Omicron»

#Coronavirus

Vești îngrijorătoare!  Cunoscutul virusolog român stabilit în SUA, dr. Cristian Apetrei, a ținut să îi avertizeze pe români asupra evoluţiei variantei Omicron în România. El le-a recomandat oamenilor care s-au vaccinat, dar nu au făcut încă boosterul să se grăbească până nu creşte prea mult numărul de cazuri. 

Omicron se răspândește rapid Foto: Pixabay
Omicron se răspândește rapid Foto: Pixabay

Omicron se răspândește cu repeziciune în toată lumea! Mulți oameni s-au culcat pe o ureche după ce au auzit informații conform cărora această mutație de Covid-19 dă o variantă ușoară a bolii.

Cei vaccinați cu doar două doze nu sunt imuni în fața Omicron

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, dr. Cristian Apetrei susține contrariul. El a prezentat un studiu recent  în care s-a măsurat capacitatea de a neutraliza varianta Omicron a serurilor de la persoane vaccinate cu diferite tipuri de vaccinuri aprobate şi în România, scrie adevarul.ro.

S-a ajuns la concluzia că majoritatea vaccinaţilor cu două doze de vaccin nu aveau în general capacitatea de a neutraliza varianta Omicron.

«Cu toate acestea, serurile de la indivizi boostaţi prezentau un potenţial neutralizant mult mai mare, şi de numai 4-6 ori mai mic decât capacitatea de neutralizare a variantei Wuhan. Dacă aveţi în vedere că titrurile de anticorpi se măsoară folosind scale logaritmice, o reducere de 4 ori a titrurilor nu este semnificativă statistic. Ceea ce înseamnă că cei care s-au vaccinat şi nu au făcut încă boosterul ar trebui să se grăbească până nu creşte prea mult numărul de cazuri», a explicat dr. Cristian Apetrei.

Omicron se transmite foarte repede

 De asemenea, a fost stabilit faptul că Omicron are  capacitate replicativă net superioară acelora ale variantelor mai vechi, confirmând ceea ce în momentul asta ştie toată lumea: omicron se transmite mult mai repede, chiar foarte repede!

«Ce înseamnă asta? Combinat cu patogenicitatea care pare uşor mai redusă (deşi tocmai am văzut un studiu care pune această afirmaţie sub semnul întrebării), ar putea însemna că avem toate şansele să trecem printr-un val masiv (care să includă atât vaccinaţi, cât şi nevaccinati) şi extrem de rapid. Dacă presiunea pusă pe sistem va fi minoră (virusul va da doar o boală uşoară), atunci s-ar putea să fim aproape de ieşirea din pădure (ştiţi cum se spune: focul de paie arde cu pălalaie,dar se termină destul de repede). Nu vă amăgiţi însă: chiar infecţia cu Omicron nu va fi un simplu guturai aşa cum ne învaţă Garcea! În realitate, au început să apară descrieri de sechele după Omicron», a mai spus virusologul Cristian Apetrei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net