Mihaela Bilic a dezvăluit cum putem slăbi fără sport și fără să mâncăm legume: „Sunt hrănitori, dar nu îngrașă”

Mihaela Bilic, specialistă în nutriție, a vorbit despre cum putem slăbi dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele. Ei bine, secretul constă într-un aliment foarte îndrăgit care, preparat așa cum se cuvine, constituie nu doar o sursă excelentă de nutrienți și ci o metodă perfectă de a scădea în greutate.

„Cum să slăbim fericiți dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele”
„Cum să slăbim fericiți dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele”

„Cum să slăbim fericiți dacă nu ne plac nici sportul, nici legumele”

Pa pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a împărtășit secretul său cu internauții:

„Nu este întrebarea mea, ci titlul unei cărți scrise de un medic nutriționist francez. Iar răspunsul sunt creveții, cea mai ușoară și rapidă metodă de a include produsele marine în dietă. Știm că este sănătos să consumăm de minim 2 ori/ săptămână pește și fructe de mare, însă în practică nici 10% din populație nu atinge acest obiectiv. Dăm vina pe faptul că este dificil să găsim pește sălbatic, că este complicat de gătit, că are oase, că umplem casa de miros… În acest context creveții se dovedesc a fi o alternativă la îndemână: sunt deja curățați și pot fi gătiți în câteva minute.

Beneficiile nutriționale fac din creveți un super-aliment, un concentrat de proteine și minerale cu putere sațiogenă maximă și fără riscuri pentru siluetă. Cu alte cuvinte creveții sunt hrănitori, dar nu îngrașă, hiperproteici și hipocalorici în același timp! Pentru numai 85cal/100g, avem 20 g proteine de cea mai înaltă calitate, grăsimi sub 1 g și nicio urmă de carbohidrați. În plus conțin din belșug vitamina B12 și acid folic cu efect antianemic, 1 mg fier, 1 mg zinc, 50% din doza zilnică de seleniu și mult iod.

La capitolul surse de proteine, creveții sunt la fel de valoroși precum carnea și peștele. Însă la capitolul minerale sunt net superiori, pentru că aduc tot ce e mai bun din mare: iodul este esențial pentru accelerarea metabolismului și funcționarea optimă a tiroidei, iar zincul crește imunitatea și reglează funcția sexuală la bărbați, de unde și efectul afrodisiac. Iar pentru cei care vor să fie în formă, creveții sunt alimentrul ideal pentru creșterea masei musculare.

V-ați întrebat vreodată de ce creveții își schimbă culoarea la fiert și din gri-cenușiu, se fac roz? Vinovată pentru această transformare este astaxantina, un pigment din familia carotenoizilor, prezent în algele și fitoplanctonul cu care se hrănesc creveții. Pe lângă efectul estetic, are rol antioxidant și antiinflamator, deci creveții arată și bine în farfurie, dar contribuie și la sănătatea sistemului nervos și cardiovascular.”

spaghete alfredo cu creveti shutterstock 1986533150 jpg

Legătura dintre consumul de creveți și nivelul colesterolului

Specialista a mai vorbit și despre legătura dintre consumul de creveți și nivelul colesterolului în sânge. Aceasta a spus că după ouă, creveții conțin cel mai ridicat nivel de colesterol - 200 mg la 100 g de produs, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din doza zilnică recomandată. Trebuie să avem în vedere că marea majoritate a acestui colesterol se găsește în capul acestor crustacee, o parte care de obicei nu este consumată. În plus, aceasta a mai spus că combinația unică de nutrienți din creveți exercită un efect pozitiv asupra profilului lipidic al organismului.

Este important de menționat că colesterolul din sânge este produs, în principal, de ficat, iar doar o cantitate mică provine din alimentație. Cercetările au demonstrat că o dietă bogată în colesterol (cum ar fi cea în care 600 mg de colesterol provin din consumul a 300 g de creveți pe zi) poate conduce la o creștere de 7% a fracției de colesterol LDL (denumit și colesterolul "rău"), dar și la o creștere de 12% a nivelului de colesterol HDL (denumit și colesterolul "bun")! Prin urmare, dieta bazată pe creveți poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și, în plus, poate reduce nivelul de trigliceride din sânge cu 13%, potrivit informațiilor oferite de Mihaela Bilic. În schimb, dacă aceeași cantitate de colesterol provine din consumul a două ouă pe zi, impactul asupra profilului lipidic este cu totul diferit: o creștere de 10% pentru colesterolul LDL și o creștere de 7,6% pentru nivelul de colesterol HDL, ceea ce reprezintă un efect global negativ. De-a lungul timpului, oul a fost considerat o sursă concentrată de nutrienți cu cea mai înaltă valoare, fiind privit ca un adevărat elixir al sănătății, fără egal în nicio altă categorie de produse alimentare. Cu toate acestea, o analiză mai detaliată ne sugerează că, în categoria super-alimentelor, creveții ar putea fi considerați acum câștigători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ger romania jpg
flori iarna pixabay jpg
Fostul sat Baia Craiului Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (17) JPG
banca noua in romania jpeg
lazio soimar penis jpg
image png
image png
mini market jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net