Mihaela Bilic dezvăluie cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului. „Au potențial cancerigen”

În perioada postului Paștelui, atenția asupra alimentației este crucială pentru cei care îl respectă, deoarece există anumite produse pe piață care pot fi dăunătoare sănătății. Mihaela Bilic, cunoscută nutriționistă și autoritate în domeniul nutriției, avertizează asupra unor categorii de produse pe care trebuie să le evităm în timpul postului, deoarece conțin substanțe nocive.

Mihaela Bilic. Foto: arhiva.
Mihaela Bilic. Foto: arhiva.

  „Dacă țineți post, feriți-vă de acizii grași trans! Acizii grași trans, alții decât cei prezenți în mod natural în grăsimile de origine animală, sunt periculoși pentru sănătate.
Grăsimile trans apar atunci când transformăm uleiurile vegetale din formă lichidă în formă solidă. Este demonstrat că au potențial cancerigen, de aceea există legislație europeană care limitează prezența acizilor trans la maximum 2 grăsime la 100 grăsime
” – a scris Mihaela Bilic, pe pagina ei de Facebook. 

Evitați produsele de panificație și patiserie

Mihaela Bilic subliniază că trebuie să fim precauți în special în ceea ce privește consumul de produse de panificație și patiserie. Acestea conțin acizi grași trans, despre care se știe că au un potențial cancerigen. Este important să evităm aceste produse, deoarece grăsimile trans sunt asociate cu riscul de afecțiuni grave de sănătate.

Atenție la alimentele semipreparate și Fast-Food

Nutriționista atrage atenția asupra alimentelor semipreparate, procesate și a celor de tip fast-food. Acestea conțin adesea grăsimi vegetale care pot conține acizi grași trans. Produsele care presupun un amestec de făină și margarină, precum și sosurile, semipreparatele și produsele fast-food sunt deosebit de periculoase din acest punct de vedere. 

Atenție și la preparatele din restaurante

Mihaela Bilic subliniază că nu doar alimentele ambalate sunt de evitat, ci și preparatele din restaurante. Multe dintre ingrediente folosite în aceste preparate conțin grăsimi vegetale care pot conține acizi grași trans. Este important să fim atenți și la preparatele din restaurantele de orice fel, deoarece acestea pot reprezenta, de asemenea, un risc pentru sănătate.

Mihaela Bilic ne îndeamnă să fim atenți la alimentele pe care le consumăm în timpul postului, evitând produsele care conțin acizi grași trans. Este recomandat să acordăm atenție ingredientelor listate pe etichete și să optăm pentru preparate cât mai naturale și mai puțin procesate. Alegerea unei alimentații sănătoase și echilibrate în timpul postului este esențială pentru menținerea sănătății și a bunăstării noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net