Moderna lucrează la producerea unui vaccin super-booster! Când va fi disponibil

29 ianuarie 2022

Moderna are planuri mari pentru anul 2022. Conform anun╚Ťului f─âcut de c─âtre directorul medical al produc─âtorului american, Moderna inten╚Ťionez─â s─â dezvolte un vaccin booster care s─â protejeze at├ót ├«mpotriva variante Omicron, c├ót ╚Öi a variantei Delta. 

image
Moderna lucreaz─â la producerea unui vaccin super-booster Surs─â foto: Profimedia

Planurile celor de la Moderna nu se limiteaz─â aici. Compania inten╚Ťionez─â s─â dezvolte ╚Öi un vaccin care s─â fie eficient ├«n cazul SARS-Cov-2, precum ╚Öi a gripei sezoniere. 

Medicul Paul Burton, director medical al celor de la Moderna a subliniat că deși numărul cazurilor de îmbolnăvire se va stabiliza până în primăvara, pericolul reprezentat de varianta Omicron trebuie trata în continuare cu maximă seriozitate.

Omicron a ├«nceput deja s─â sufere muta╚Ťii, iar o muta╚Ťia a sa este deja dominant─â ├«n Danemarca. Mai mult dec├ót at├ót, medicul subliniaz─â c─â nici varianta Delta nu trebuie ignorat─â, c─âci aceasta nu a disp─ârut complet ╚Öi continu─â s─â fac─â victime la nivelul ├«ntregului glob. 

  ÔÇ×Credem c─â varianta Omicron va fi ├«n continuare aici. Acesta este un virus pe care nu ├«l putem eradica prea cur├ónd. Delta a cauzat multe spitaliz─âri ╚Öi decese. ╚śi Omicron are un poten╚Ťial similar, dar este mai periculoas─â din cauza num─ârului mare de infect─âriÔÇŁ, a subliniat Paul Burton.

Moderna lucreaz─â la producerea unui vaccin super-booster

Paul Burton a dezv─âluit c─â Moderna lucreaz─â, ├«n momentul actual, pentru a dezvolta un vaccin super-booster care va fi eficient ├«n cazul amblor tulpine, dar ╚Öi ├«n cazul gripei sezoniere. 

stanga
dreapta
vaccin covid seringa jpeg
laborator vaccin jpeg
copil vaccin shutter 1914690139 jpg
vaccin png
vaccin covid jpeg
vaccin png
vaccin chinezesc 0 jpeg
vaccin covid jpeg
vaccin 640x400 jpeg
vaccin danemarca jpg

  ÔÇ×A╚Öa c─â ceea ce trebuie s─â facem este s─â ne preg─âtim cu un vaccin care poate proteja ├«mpotriva tuturor acestor pericole. ├Än acest moment, dezvolt─âm un booster conceput special ├«mpotriva Omicron, dar credem c─â ar putea fi nevoie s─â-l combin─âm ╚Öi cu o protec╚Ťie ├«mpotriva DeltaÔÇŁ, a declarat directorul medical al Moderna. 

C├ónd va putea fi folosit vaccinul produs de Moderna 

Paul Burton sper─â ca vaccinul care va putea fi folosit ca super-booster s─â poat─â fi folosit, ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â, ├«n iarna anului 2023. 

  ÔÇ×Sunt ├«ncrez─âtor c─â putem ajunge la un vaccin care s─â fie administrat o dat─â pe an. A╚Öadar, po╚Ťi merge la farmacie sau la doctor ╚Öi s─â faci o singur─â injec╚Ťie ├«mpotriva gripei ╚Öi a COVID-19, s─â fii preg─âtit pentru iarn─â ╚Öi s─â te protejezi. ╚śi sper─âm c─â vom reu╚Öi s─â ├«l ob╚Ťinem ├«n iarna lui 2023ÔÇ│, a precizat Paul Burton. 

Mai mult dec├ót at├ót, el a subliniat c─â refuzul unor persoane care ar putea influen╚Ťa ╚Öi opinia altora de a se vaccina trebuie contracarat sistematic cu date concrete asupra beneficiilor pe care le prezint─â vaccinarea. 

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!     

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
IMG 1520 JPG
kate middleton jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg