Moderna lucrează la producerea unui vaccin super-booster! Când va fi disponibil

Moderna are planuri mari pentru anul 2022. Conform anunțului făcut de către directorul medical al producătorului american, Moderna intenționeză să dezvolte un vaccin booster care să protejeze atât împotriva variante Omicron, cât și a variantei Delta. 

Moderna lucrează la producerea unui vaccin super-booster Sursă foto: Profimedia
Moderna lucrează la producerea unui vaccin super-booster Sursă foto: Profimedia

Planurile celor de la Moderna nu se limitează aici. Compania intenționeză să dezvolte și un vaccin care să fie eficient în cazul SARS-Cov-2, precum și a gripei sezoniere. 

Medicul Paul Burton, director medical al celor de la Moderna a subliniat că deși numărul cazurilor de îmbolnăvire se va stabiliza până în primăvara, pericolul reprezentat de varianta Omicron trebuie trata în continuare cu maximă seriozitate.

Omicron a început deja să sufere mutații, iar o mutația a sa este deja dominantă în Danemarca. Mai mult decât atât, medicul subliniază că nici varianta Delta nu trebuie ignorată, căci aceasta nu a dispărut complet și continuă să facă victime la nivelul întregului glob. 

  „Credem că varianta Omicron va fi în continuare aici. Acesta este un virus pe care nu îl putem eradica prea curând. Delta a cauzat multe spitalizări și decese. Și Omicron are un potențial similar, dar este mai periculoasă din cauza numărului mare de infectări”, a subliniat Paul Burton.

Moderna lucrează la producerea unui vaccin super-booster

Paul Burton a dezvăluit că Moderna lucrează, în momentul actual, pentru a dezvolta un vaccin super-booster care va fi eficient în cazul amblor tulpine, dar și în cazul gripei sezoniere. 

  „Așa că ceea ce trebuie să facem este să ne pregătim cu un vaccin care poate proteja împotriva tuturor acestor pericole. În acest moment, dezvoltăm un booster conceput special împotriva Omicron, dar credem că ar putea fi nevoie să-l combinăm și cu o protecție împotriva Delta”, a declarat directorul medical al Moderna. 

Când va putea fi folosit vaccinul produs de Moderna 

Paul Burton speră ca vaccinul care va putea fi folosit ca super-booster să poată fi folosit, în condiții de siguranță, în iarna anului 2023. 

  „Sunt încrezător că putem ajunge la un vaccin care să fie administrat o dată pe an. Așadar, poți merge la farmacie sau la doctor și să faci o singură injecție împotriva gripei și a COVID-19, să fii pregătit pentru iarnă și să te protejezi. Și sperăm că vom reuși să îl obținem în iarna lui 2023″, a precizat Paul Burton. 

Mai mult decât atât, el a subliniat că refuzul unor persoane care ar putea influența și opinia altora de a se vaccina trebuie contracarat sistematic cu date concrete asupra beneficiilor pe care le prezintă vaccinarea. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net