Previziunile sumbre ale lui Valeriu Gheorghi╚Ť─â cu privire la Omicron

26 ianuarie 2022

Medicul Valeriu Gheorghi╚Ť─â, coordonatorul campaniei de vaccinare, a transmis c─â peste jum─âtate din popula╚Ťia lumii va trece prin boal─â, ├«n perioada urm─âtoare, mai ales din cauza modului agresiv ├«n care tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 se r─âsp├ónde╚Öte. 

valeriu gheorghita jpeg

"Se vorbește tot mai mult că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică.

Este foarte probabil s─â se ├«nt├ómple, pentru c─â ├«n acest─â perioad─â, probabil mai mult de jum─âtate din popula╚Ťia lumii va trece prin infec╚Ťie, coroborat c─â peste 60% din popula╚Ťia global─â a primit o doz─â cel pu╚Ťin, este foarte probabil c─â vom ajunge ├«n faza postpandemic─â, ├«n perioada de endemie, ├«n care va cont foarte mult comportamentul individual.

Cred c─â se va renun╚Ťa la majoritatea restriciilor ╚Öi din acel moment fiecare va trebui s─â fie mai responsabil de s─ân─âtatea lui, a celor cu care se ├«nt├ólne╚Öte, a p─ârin╚Ťilor, a bunicilor. E momentul s─â ├«n╚Ťelegem c─â doar noi putem schimba parcursul acestei infec╚Ťii pe mai departe", a declarat Valeriu Gheorghi╚Ť─â, conform Digi24

34.000 de cazuri noi, într-o singură zi

Rom├ónia se afl─â, ├«n acest moment, ├«n plin val pandemic cauzat de noua tulpin─â Omicron. Recent, peste 20.000 de persoane s-au contaminat cu acest virus. Totu╚Öi, ├«n ciuda ratei de contaminare, persoanele se vaccineaz─â din ce ├«n ce mai pu╚Ťin. Rom├ónia se claseaz─â pe ultimele locuri din punct de vedere al ratei de vaccinare ├«n Uniunea European─â. 

Comparativ, ├«n timpul valului 4, Rom├ónia era printre ╚Ť─ârile cu cea mai redus─â rat─â de vaccinare, dar cea mai mare rat─â de deces raportat la num─ârul de locuitori. Conform informa╚Ťiilor furnizate de c─âtre OMS ╚Öi medicii speciali╚Öti, vaccinul nu te face imun ├«mpotriva virusului Sars-Cov-2, dar scade drastic ╚Öansa ca persoana infectat─â s─â r─âsp├óndeasc─â virusul ╚Öi s─â dezvolte forme mult mai agresive ale bolii.

Ast─âzi, ╚Ťara noastr─â a atins cel mai mare num─âr de ├«mboln─âviri de la debutul pandemiei - 34.000 de cazuri covid ├«ntr-o singur─â zi. Bine├«n╚Ťeles, chiar dac─â rata de deces cauzat─â de tulpina Omicron este mult mai mic─â, num─ârul mare de ├«mboln─âviri contribuie ├«n mod direct la num─ârul de decese cauzate de infectarea cu virusul Sars-Cov-2. Printre victime, se num─âr─â ╚Öi un bebelu╚Ö de doar trei luni.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg