Motivele pentru care este bine să bei oțet pe stomacul gol

Oțetul, un ingredient comun în bucătărie, nu este doar un ingredient care te ajută să dai gust salatelor tale preferate. Consumat pe stomacul gol, oțetul poate oferi beneficii semnificative pentru sănătatea ta. Iată ce spun experții în nutriție despre acest obicei și de ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică:

Oțet. Foto: arhiva.
Oțet. Foto: arhiva.

Oțetul este obținut prin fermentarea alcoolului din diferite surse, cum ar fi merele, strugurii sau orezul. Principalul său component activ este acidul acetic, care nu numai că conferă oțetului gustul său caracteristic, dar are și proprietăți benefice pentru sănătate. Pe lângă acidul acetic, oțetul poate conține și antioxidanți și polifenoli, oferind un suport nutritiv valoros.

Stimularea digestiei și îmbunătățirea absorbției nutrienților

Consumul de oțet pe stomacul gol poate stimula secreția de enzime digestive, facilitând astfel procesul de digestie. De asemenea, se crede că oțetul poate îmbunătăți absorbția nutrienților din alimente, contribuind la o nutriție mai eficientă și la asimilarea optimă a vitaminelor și mineralelor esențiale.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net