Motivul pentru care e bine să-ți înmoi picioarele, o dată pe săptămână, în oțet de mere. Adio, probleme!

Oțetul de mere este un remediu popular. Oamenii l-au folosit de secole în gătit și în medicina naturistă. Cercetările arată că are diverse proprietăți pentru sănătate, inclusiv unele efecte antimicrobiene și antioxidante.

Oțetul are diverse proprietăți pentru sănătate. Foto: Click.
Oțetul are diverse proprietăți pentru sănătate. Foto: Click.

Beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere

Dovezile sugerează că ar putea oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi: ajutând la pierderea în greutate, reducerea colesterolului, scăderea nivelului de zahăr din sânge, ameliorarea simptomelor diabetului.

Otetul de mere se obtine prin fermentarea zahărului din mere. Acest lucru îl transformă în acid acetic, care este un ingredient activ principal în oțet și poate fi responsabil pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Poate ucide bacteriile dăunătoare

Principala substanță din oțet - acidul acetic - poate ucide bacteriile dăunătoare sau le poate împiedica să se înmulțească. Are o istorie de utilizare ca dezinfectant și conservant natural. De asemenea, oțetul de mere s-a dovedit foarte promițător în îmbunătățirea sensibilității la insulină și pentru a ajuta la scăderea răspunsurilor la nivelul zahărului din sânge după mese.

În plus, studiile sugerează că oțetul poate crește senzația de sațietate și te poate ajuta să mănânci mai puține calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Reduce colesterolul

Pe de altă parte, mai multe studii pe animale au arătat că oțetul poate reduce trigliceridele din sânge, colesterolul și tensiunea arterială. Cu toate acestea, nu există dovezi puternice că aceasta duce la un risc redus de boli de inimă la oameni.

Oțetul de mere este acid natural și are proprietăți antimicrobiene. Aceasta înseamnă că ar putea ajuta la îmbunătățirea barierei pielii și la prevenirea infecțiilor. 
O doză obișnuită pentru oțet de mere variază de la 1 linguriță la 2 linguri (10–30 ml) pe zi, fie folosit la gătit, fie amestecat într-un pahar cu apă.

De ce să înmuiem picioarele în oțet o dată pe săptămână

Celebrul medic de pe Tik Tok Viktor Ivanovik spune că dacă ne înmuiem picioarele în oțet cu mere, o dată pe săptămână, o să constatăm cum multe afecțiuni vor dispărea.

"Băile cu oțet de mere au fost folosite de acum mult timp pentru a scăpa de excesul de greutate. De asemenea, acest lucru te va ajuta să ameliorezi bolile respiratorii", spune doctorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net