De ce trebuie să pui oțet în apa în care fierbi cartofii? Acest truc banal îți va face viața mai ușoară

Oțetul este un produs pe care îl avem mereu la îndemână, însă puțini știu cât de benefic atunci când fierbi cartofii! Acest truc vă va face viața mai ușoară!

lapte cartofi preparare jpg

De ce să folosești oțet când fierbi cartofii

Oțetul este ideal atunci când gătim diferite preparate, dar și când facem curat după ce am făcut haos în bucătărie! Acesta are o mulțime de întrebuințări și poate fi chiar și sănătos.Oțetul este o sursă excelentă de potasiu, magneziu, calciu și fosfor. Unele tipuri de oțet pot fi, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți. Cu cât oțetul este mai închis la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți rămân în lichid. Un oțet mai închis la culoare este, în general, mai puțin rafinat decât tipurile de oțet mai deschis, compușii sănătoși din lichid afectând gustul și culoarea.

Pe lângă toate acestea, în preparate oțetul poate îmbunătăți textura alimentelor! Ei bine, atunci când vreți să fierbeți cartofi pentru o salata de boeuf, de pildă, este indicat să puneți și puțin oțet în oală, alături de puțină sare, imediat după ce au început să fiarbă cartofii. Datorită oțetului aceștia vor forma o crustă subțire la exterior, iar asta îi va face să nu se mai înmoaie atât de repede încât să se rupă imediat.

Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg

Indiferent de tipul de oțet pe care îl folosiți, va funcționa! Nu trebuie să folosiți prea mult pentru că altfel cartofii vor avea un gust amar. O linguriță la 4 sau 5 cartofi este suficientă. Dacă nu vreți să încercați oțet, puteți folosi suc de lămâie, iar asta le poate da un gust savuros. 

Puteți folosi oțet și atunci când vreți să faceți oău poșate pentru că acesta le va face să își păstreze forma și să nu se desfacă. E bine să folosiți niște oțet alb, asta în cazul în care nu vreți ca acestea să își schimbe culoarea. În plus atunci când faceți marinată pentru carnea, puteți adauga ți niște oteț întrucât acesta va frăgezi carnea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net