Motivul pentru care să nu arunci niciodată coaja de portocală. Beneficiile uimitoare pe care le-au descoperit oamenii de știință

Majoritatea oamenilor aruncă coaja de portocală după ce consumă fructul, însă specialiștii susțin că trebuie să punem stop acestui obicei. Motivul? Se pare că aceasta este extrem de bogată în vitamine și are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

Coaja de portocală are multe beneficii pentru organism / Sursă foto: Pixabay
Coaja de portocală are multe beneficii pentru organism / Sursă foto: Pixabay

Ce beneficii are coaja de portocală

Coaja de portocală ajută, se pare, la sistemul cardiovascular și previne apariția palpitațiilor sau infarctului. De asemenea, aceasta scade nivelul de colesterol, potrivit specialiștilor. Un compus organic produs de bacterii și numit N-oxid de trimetilamină, poate fi eliminat din intestine cu ajutorul unei simple coji de portocală, conform unui studiu realizat în cadrul  Universității din Florida.

De asemenea, cojile de portocală pot fi consumate propriu-zis sau poți face ceai din ele. Acestea conțin vitamina C, polifenoli, potasiu, vitaminele B, fibre și antioxidanți. Coaja de portocală este adesea dată pe răzătoare și folosită în diverse preparate. Ei bine, trebuie să știți că are beneficii chiar și atunci când este consumată sub această formă.

Coaja de portocală ajută la scăderea în greutate

Important de menționat este și faptul că ceaiul din coaja de portocală este extrem de util în diete. Kilogramele în plus nu vor mai fi o problemă, iar grăsimea poate fi eliminată treptat, dacă îl consumăm în fiecare dimineață, după-amiază sau seara. Rezultatele nu vor întârzia să apară, mai ales dacă nu adaugi îndulcitori.

”Ceaiurile naturale pentru slăbit reprezintă o resursă suplimentară când ești la dietă, ajutând la scăderea retenției de lichide și accelerând procesele metabolice, utile în cura de slăbire, mai ales când ajungi în fazele de platou din timpul dietei recomandate de către nutriționist.

Când ții o cură de slăbire, ai un meniu zilnic pe care îl respecți sau o serie de alimente pe care e bine să le consumi în cantități mai mari, și altele pe care trebuie să le limitezi sau să le eviți. În general, e vorba de mai multe legume, fructe, carne slabă, ouă și de mai puține făinoase albe, produse cu zahăr și grăsimi trans.

Însă, pe lângă ceea ce mănânci, și ceea ce bei te poate ajuta să slăbești mai cu avânt. Lasă deoparte sucurile îndulcite și bea mai multă apă, deoarece apa contribuie la slăbit, sprijină digestia și curăță deșeurile din corp. Pe lângă apă, e bine de știut că și unele ceaiuri îți pot fi de folos în lupta cu kilogramele. Important este să le bei ca atare, nu cu zahăr, sau, dacă vrei să le îndulcești, să folosești un îndulcitor natural fără calorii”, spune dr. Oana Cuzino, potrivit doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
image png
interviu de angajare jpeg
bani pixabay jpg
pepeni de dabuleni jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (8) jpg
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net