De ce trebuie să freci mobile cu coji de portocală. Trucul gospodinelor adevărate

În plin sezon al portocalelor, pe lângă gustul lor dulce-acrișor, aceste fructe ascund un secret remarcabil – cojile lor pot fi transformate într-un aliat de nădejde pentru îngrijirea mobilierului și multe altele. Astfel, după ce te bucuri de savoarea unei portocale, nu arunca cojile, ci descoperă cum poți să le folosești cu încredere în gospodărie.

Coji portocale. Foto: arhiva.
Coji portocale. Foto: arhiva.

1. Lustruirea mobilei de lemn

Parfumul proaspăt și uleiurile esențiale ale portocalelor fac minuni pentru mobilierul de lemn. Folosind partea albă a cojilor de portocală, poți reda strălucirea mobilierului tău și să scapi de orice semn al pierderii luciului.

2 Reîmprospătarea mirosului frigiderului

Umple o coajă de portocală cu sare sau bicarbonat de sodiu și las-o în frigider. Aceste substanțe vor absorbi mirosurile neplăcute și umiditatea din aer, în timp ce coaja va elibera o aromă plăcută de citrice. Înlocuiește coaja atunci când sarea sau bicarbonatul s-au umezit complet.

3. Păstrarea mirosului plăcut în dulapuri

Așază coji de portocale în șifonier sau pune-le în șosete vechi în dulap. Acestea vor elibera treptat un miros plăcut, menținând hainele și încăperile tale proaspete.

4. Îndepărtarea mirosurilor neplăcute din bucătărie

Dacă bucătăria rămâne cu mirosuri neplăcute, aruncă câteva coji de portocale în apropierea coșului de gunoi. Uleiurile și sucurile din coajă vor neutraliza rapid mirosurile ascuțite.

5. Prevenirea bulgărilor de zahăr

Cojile de portocale pot preveni aglomerarea zahărului, în special a celui brun. Păstrează câteva coji în recipientul de zahăr pentru a menține umiditatea și a preveni formarea de bulgări.

6. Respingerarea insectelor

Plasează coji de portocale în locurile unde insectele sunt o problemă. Mirosul lor va ține la distanță acești neplăcuți vizitatori.

7. Te pot ajuta să aprinzi focul

După ce se usucă, cojile de portocală pot fi utilizate pentru aprinderea focului, înlocuind hârtia obișnuită. Pe lângă utilitate, vor emana un miros plăcut în încăpere.

Așadar, în loc să arunci cojile de portocale, transformă-le într-un secret util în gospodărie și bucură-te de multiplele beneficii pe care le aduc. Trucuri simple, dar eficiente, pe care gospodinele adevărate le păstrează cu grijă în arsenalul lor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net