O nouă terapie poate salva bolnavii de cancer de piele! Ce au descoperit cercetătorii britanici

Cercetătorii britanici oferă o nouă mână de ajutor bolnavilor, în lupta cu una dintre, dacă nu chiar cea mai cruntă boală a epocii moderne. Se pare că există o nouă terapie ce poate ucide celulele melanomului, iar efectele toxice pentru organism sunt extrem de reduse. Cu toate acestea, până la un tratament eficient mai este un drum lung de parcurs.

O nouă terapie poate salva bolnavii
O nouă terapie poate salva bolnavii

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, oamenii care suferă de cancer de piele au un motiv de a privi cu optimism înainte. Se pare că cercetătorii britanici ar fi descoperit o nouă terapie ce poate ucide celulele melanomului, iar efectele toxice pentru organism sunt unele extrem de mici. Cu toate acestea, până la un tratament eficient mai este un drum lung de parcurs, avertizează specialiștii.

Profesorul de biologie celulară, Dot Bennett, a avut o declarație plină de speranță despre această nouă procedură. „Facem progrese, dar încă nu suntem în stadiul în care avem un leac. Cu toate acestea, am descoperit, recent, un proces foarte promițător care sperăm că ar putea deveni o modalitate eficientă de a trata cancerul de piele metastatic”, a spus profesorul de la Universitatea din Londra, conform sursei citate.

O nouă terapie poate veni în ajutorul bolnavilor de cancer de piele

Se pare că cercetătorii britanici sunt extrem de motivați de a găsi tratamente eficiente pentru această formă de cancer, deoarece numărul bolnavilor din Marea Britanie a explodat în ultimii ani. În ciuda faptului că această formă de cancer era atât de rară în țară, acum, ea este al cincilea tip de cancer, după numărul de bolnavi. Iar potrivit estimărilor, în următorii 20 de ani, numărul de cazuri ar putea să crească cu încă 50%.

Se pare că cei mai afectați britanici ar fi cei cu vârsta de peste 55 de ani. Noul tratament care i-ar ajuta pe aceștia conține o substanță numită peptidă, foarte eficientă în uciderea celulelor melanomului. „Am fost foarte surprinși de eficacitatea sa. Deși trebuie făcută multă muncă suplimentară, înainte de a ne putea gândi să-l folosim pe pacienți umani, rezultatele actuale sunt promițătoare”, a mai spus Dot Bennett, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net