„O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”. Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cel mai bun tip de carne pentru consum
Doctorul Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, spune că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman. Renumitul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate această carne, bogată în proteine și acizi grași nesaturați.
În emisiunea „iThink” cu Iusti Fudulu, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului. Potrivit lui, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește și insistă că românii ar trebui să îl consume cu regularitate, fiind bogat în proteine și acizi grași nesaturați.
„În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.
Dr. Vlad Ciurea: „Sunt dovedite aceste lucruri”
Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat renumitul medic Vlad Ciurea, în emisiunea „iThink”, cu Iusti Fudulu.
Totodată, acesta recomandă și carnea de curcan, care este foarte sănătoasă: „Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg.