„O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”. Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie cel mai bun tip de carne pentru consum

Doctorul Vlad Ciurea, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, spune că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului uman. Renumitul medic insistă că românii ar trebui să consume cu regularitate această carne, bogată în proteine și acizi grași nesaturați.

Dr. Vlad Ciurea ne spune care este cea mai bună carne de consumat / Foto: Captură video
Dr. Vlad Ciurea ne spune care este cea mai bună carne de consumat / Foto: Captură video

În emisiunea „iThink” cu Iusti Fudulu, unul dintre marii neurochirurgi ai lumii, Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că există anumite tipuri de carne care aduc beneficii extraordinare atât organismului, cât și creierului. Potrivit lui, cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește și insistă că românii ar trebui să îl consume cu regularitate, fiind bogat în proteine și acizi grași nesaturați.

„În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Dr. Vlad Ciurea: „Sunt dovedite aceste lucruri”

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat renumitul medic Vlad Ciurea, în emisiunea „iThink”, cu Iusti Fudulu.

Totodată, acesta recomandă și carnea de curcan, care este foarte sănătoasă: „Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net