Leacuri pentru durerile de dinţi
Te dor dinţii, însă ai vrea să scapi de vizita la stomatolog? Dacă durerea dentară este suportabilă, poţi încerca mai întâi unul dintre leacurile de mai jos. Revista „Click! pentru femei" îţi spune cum să le prepari!
Uleiul de cuişoare
Uleiul de cuişoare e cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice. Acesta amorţeşte nervul dintelui şi durerea dispare. Pentru a obţine efectul dorit, pune câteva picături de ulei de cuişoare pe o compresă de bumbac, după care aplic-o pe zona afectată timp de câteva minute. Se poate folosi de 3-4 ori pe zi.
Cum se prepară: 100 g de cuişoare mărunţite se adaugă în 500 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecul se depozitează într-o sticlă şi se ţine la macerat la cald 14 zile, timp în care se agită zilnic. Sticla se fierbe în bain-marie, după care compoziţia se strecoară şi se toarnă în sticluţe mici, închise la culoare.
Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri:Tratamente de înfrumuseţare cu citrice. Ce-ţi influenţează visele? Cum cureţi bijuteriile din aur şi argint
Tinctura de echinacea
Te dor dinţii după ce ai consumat alimente prea reci sau prea fierbinţi? Atunci poţi folosi tinctura de echinacea, fiindcă substanţele active din compoziţia acestei plante ameliorează durerea şi previn inflamarea gingiei. Zona dureroasă se tamponează cu o compresă din bumbac îmbibate în tinctură.
Cum se prepară: Se pun 20 de linguri de plantă uscată şi fin măcinată într-un borcan de sticlă, peste care se adaugă alcool de 70 de grade. Amestecul se ţine la macerat 10 zile, după care se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, închise la culoare.
Decoctul din rădăcină de tătăneasă
Tătăneasa e o plantă eficientă în caz de dureri dentare moderate, care se declanşează chiar şi atunci când dantura intră în contact cu aerul rece sau cu alimentele reci. De aceea, îţi poţi clăti gura cu decoct de tătănească, ori de câte ori este nevoie.
Cum se prepară: Pentru decoct, ai nevoie de 2 linguriţe de pulbere de tătănească (se obţine prin măcinarea rădăcinii), care se adaugă în jumătate de litru de apă. Amestecul se fierbe 5 minute, apoi se lasă să se răcească şi se filtrează.