Paracetamolul ar putea avea efecte negative în timpul sarcinii! Iată ce au descoperit cercetătorii

În timpul sarcinii, femeile au tendința să-și administreze paracetamol dintr-o multitudine de motive, însă experții din SUA au descoperit, în urma unui studiu, că folosirea acestui analgezic ar putea afecta ciclul de somn al copilului, după naștere.

Paracetamolul ar putea avea efecte negative în timpul sarcinii! (sursa FOTO Pixabay)
Paracetamolul ar putea avea efecte negative în timpul sarcinii! (sursa FOTO Pixabay)

Medicii din SUA au declarat că mai mulți copii până în trei ani au fost identificați cu tulburări de somn, iar faptul că mamele lor au luat paracetamol în timpul sarcinii, nu ar fi deloc o coincidență. Experții au ajuns la concluzia că bebelușii care au fost expuși la paracetamol, în perioada intrauterină, prezintă mai multe riscuri să dezvolte deficiențe de de somn și de atenție.

Citește și: Ziua Internationala a contracepției. Metode de contracepție pe care oricine ar trebui să le cunoască

Experții care au analizat femeile din Pennsylvania, SUA, le-au intervievat pe parcursul sarcinii pentru a stabili când au folosit medicamentul și în ce scop. Datele arată că principalele motive pentru care a fost luat paracetamol au fost febra, infecțiile, durerile musculare și cefaleea.

Nu rata nici: Iată la ce afecțiune te expui dacă mănânci repede! Avertismentul medicilor

Avertismentul Serviciului Naţional de Sănătate din SUA cu privire la paracetamol

Este important de reținut că Serviciul Naţional de Sănătate din SUA a afirmat că paracetamolul este un medicament sigur pentru femeile însărcinate și care alăptează. Dar experții americani consideră că:

Vezi și: Veste extraordinară pentru diabetici! O pastilă ar putea înlocui injecțiile cu insulină

Medicii ar trebui să cântărească cu atenție aspectele pozitive și negative legate de recomandarea sau prescrierea și utilizarea paracetamolului în timpul sarcinii”.

Ei au adăugat că s-a dovedit că utilizarea paractamolului perturbă dezvoltarea celulelor, ceea ce ar duce la deteriorarea placentară și la alterarea dezvoltării fetale. Cu toate acestea, studiul nu a monitorizat utilizarea medicamentului în ultimele câteva săptămâni de sarcină, ceea ce experții consideră că este o limitare a studiului lor.

Experții au avertizat că studiul nu înseamnă că paracetamolul în timpul sarcinii afectează copiii. Prof. James Dear, profesor de farmacologie clinică, Queen’s Medical Research Institute, Universitatea din Edinburgh, a declarat: „Un mare minus al acestui studiu este că nu se cunoaște cantitatea și durata de administrarea ce ar putea face ca paracetamolul să devină periculos"

Paracetamolul este analgezicul la care recurg cel mai adesea femeile însărcinate, însă Colegiul Regal de Obstetrică și Ginecologie avertizează: „Ca și în cazul oricărui medicament luat în timpul sarcinii, paracetamolul trebuie utilizat numai la nevoie și într-o doză mică și pe timp scurt.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net