Veste extraordinară pentru diabetici! O pastilă ar putea înlocui injecțiile cu insulină
Oamenii care au diabet ar putea în curând să renunțe la injecțiile de insulină și să-și ia medicația într-un mod mult mai ușor și fără durere.
Cercetătorii susțin că această nouă metodă nu numai că va îmbunătăți sănătatea emoțională a celor care suferă de diabet, ci va ajuta și mediul înconjurător. Se renunță la seringi în favoarea unei pastile!
Vezi și: Ai diabet de tip 2? Iată alimentația ideală, ca stil de viață sănătos
În prezent, persoanele cu diabet de tip 1 sunt nevoite să facă față injecțiilor dureroase de insulină înainte de fiecare masă.
Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică (UBC), Canada, spun că au găsit o formulă nouă prin care bolnavii de diabet ar putea scăpa de injecțiile cu insulină, aceștia își vor putea lua tratamentul în continuare prin administrarea unei pastile.
Interesant și: Lista fructelor interzise la diabet. Ce pot mânca aceste categorii de persoane
Cercetătorii au creat o pastilă ce revoluționează tratamentul diabeticilor
Dr. Anubhav Pratap-Singh, autor principal al studiului și cercetător la Universitatea British Columbia, a spus că speră că pastilele cu insulină vor „îmbunătăți calitatea vieții, precum și sănătatea mintală a peste nouă milioane de diabetici de tip 1, din întreaga lume”, notează CTV News.
„Acele și seringile din plastic generează o mulțime de deșeuri care, de cele mai multe ori, nu sunt reciclate și ajung la groapa de gunoi, situație care nu s-ar întâmpla în cazul unei tablete orale.”
Pilula va fi administrată diferit față de pastilele convenționale. Pacienții cu diabet nu vor înghiți pilula cu insulină ci o vor ține în gură, între gingie și obraz, până când se va dizolva. Explicația ar fi că o astfel de administrare a medicamentului permite organismului să absoarbă cantitatea maximă de insulină dintr-o singură tabletă.
Potrivit doctorului Alberto Baldelli, cercetător senior în laboratorul doctorului Pratap-Singh, aproape 100% din insulina din aceste pastile inovatoare ajunge direct în ficat.
România, una dintre țările din U.E. cu cele mai multe decese cauzate de diabet
În România, prevalența diabetului este de 11,6%, iar decesele cauzate de această afecțiune sunt de două ori mai numeroase în țara noastră, decât în orice alt stat U.E., potrivit informațiilor oferite de Forumul Român de Diabet.
La nivel global, există aproximativ 212 milioane de persoane nediagnosticate cu diabet, având în vedere că doar unul din doi adulți care suferă de această afecțiune sunt supuși unei expertize medicale.
Diabetul zaharat este considerată a șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din lume și este caracterizată prin faptul că organismul nu produce îndeajuns de multă insulină, hormonul ce permite glucozei să pătrundă în celule, pentru a fi transformată în energie.
De aceea persoanele care suferă de această boală au nevoie de insulină, în special cei diagnosticați cu diabet de tip 1 au nevoie de injecții regulate cu insulină pentru tot restul vieții, notează NHS.uk.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!