Remedii cu muşeţel

Ultima actualizare:

    Mai citeşte mâine în  „Click! pentru femei“: Spanacul, deliciu de sezon. Cele mai ciudate reţete de frumuseţe
Mai citeşte mâine în „Click! pentru femei“: Spanacul, deliciu de sezon. Cele mai ciudate reţete de frumuseţe

Cu o aromă inconfundabilă, muşeţelul este o plantă curativă, nelipsită din casele oamenilor. Datorită extractelor şi uleiurilor sale esenţiale, este un leac cu rol antiinflamator şi antiseptic. Citeşte în noul număr „Click! pentru femei“ care sunt afecţiunile în care muşeţelul s-a dovedit a fi de ajutor!

- Împotriva durerilor abdominale. Remediile pe bază de muşeţel ajută în durerile cauzate de ulcer, colici sau spasme intestinale. Bea o cană cu infuzie de muşeţel după fiecare masă importantă a zilei. Lasă la infuzat 10 minute o linguriţă sau un săculeţ de muşeţel la o cană de apă fierbinte.

- Contra migrenelor şi insomniilor. Un ceai de muşeţel luat înainte de culcare te va scăpa de migrene şi îţi va asigura un somn liniştit. Uleiul volatil din aceste flori are efect sedativ. Prepară o infuzie dintr-un pumn de flori la un litru de apă fiartă.

- Alină reumatismul. Dacă ai dureri reumatismale, adaugă în apa de baie o infuzie concentrată de muşeţel, pe care o prepari dintr-un pumn de flori la un litru de apă fierbinte.

- Te scapă de urcior. Dacă ţi-a ieşit un urcior pe pleoapă, foloseşte ceai de muşeţel, Substanţele calmante ajută la reducerea umflăturilor şi la calmarea durerii. Ia un pliculeţ de ceai de muşeţel şi pune-l într-o cană cu apă fiartă. Lasă-l să se răcească, după care aplică-l direct pe pleoapa afectată. Repetă procedeul de câteva ori, înainte de culcare.

- Calmează abcesele şi inflamaţiile dentare. Dacă durerea de dinţi devine insuportabilă, ceaiul de muşeţel este un remediu pe care îl poţi încerca. Prepară infuzia dintr-un pumn de muşeţel la un litru de apă fiartă, lasă lichidul să se răcească şi clăteşte gura la interval de jumătate de oră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net