Remedii de ajutor în gastrită şi ulcer

Ultima actualizare:
femeie durere stomac12121 0 jpeg

Durerile intense de stomac şi arsurile gastrice pot fi atenuate cu diverse leacuri cu efecte calmante şi cicatrizante. Află din numărul de aprilie al revistei “Click! Sănătate” ce remedii ajută când ai astfel de episoade.

„Primăvara se acutizează o serie de afecţiuni digestive, precum gastrita şi ulcerul, pentru că organismul trebuie să facă faţă unui nou stres, reprezentat de schimbarea alimentaţiei (mai multe crudităţi, verdeţuri), de accelerarea metabolismului, de mărirea zilei cu mai puţine ore de somn“, spune apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

Ceaiurile din plante au efecte dovedite în calmarea crizelor de stomac. Ca să aibă maximum de efect, aceste ceaiuri trebuie băute neîndulcite şi, preferabil, după mesele importante ale zilei.

  • Varza reduce aciditatea. Ştiai că, în medicina populară, sucul de varză este considerat un tratament al ulcerului? Varza este bogată în glutamină, aminoacid cu proprietăţi tămăduitoare în caz de afecţiuni ale stomacului. Toacă frunzele de la o jumătate de varză dulce, fără nervuri, pune o cană cu apă peste ele şi amestecă totul cu ajutorul unui blender. Consumă sucul dimineaţa, pe stomacul gol, în cure de câte două săptămâni. 
  • Lemn-dulce, contra arsurilor. Studiile recente arată că lemnul-dulce deglicirizat (din care s-a eliminat substanţa numită glicirhizină, care poate creşte tensiunea arterială şi retenţia de apă), are proprietăţi la fel de eficiente ca medicamentele antiacide în tratamentul ulcerului, pe termen scurt şi de întreţinere. Mai precis, rădăcina din această plantă are efecte antiinflamatoare, antibacteriene, antiulceroase şi cicatrizante. Poţi calma arsurile gastrice cu macerat din lemn-dulce, preparat la rece. Ai nevoie de 1-2 linguriţe de rădăcină la o cană cu apă, amestec pe care-l bei în decursul unei zile, cu înghiţituri mici, în cure de 1-2 luni. 
  • Obligeana ar efect calmant. Crizele de gastrită şi de ulcer pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului din rădăcină de obligeană, pentru că are proprietăţi antispastice şi antiseptice, fiind un excelent pansament gastric. Este de ajuns să pui o linguriţă de rădăcină uscată şi măcinată într-o cană cu apă fierbinte şi să laşi la infuzat amestecul un sfert de oră. Se recomandă cure de câte o lună, cu 2 ceşti de infuzie din obligeană pe zi. Mai poţi utiliza pentru diminuarea durerilor şi pulbere de obligeană, pe care o obţii prin măcinarea rădăcinii cu râşniţa de cafea. Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, înainte de mese.
  • Tătăneasa reduce crizele gastrice. Rădăcina de tătăneasă are în compoziţie un compus numit alantoină, care are efect cicatrizant asupra mucoasei stomacale. Fiind un remediu eficient în calmarea crizelor de gastrită şi ulcer, o poţi administra sub formă de decoct, pe care îl prepari din 1-2 linguriţe de rădăcină uscată şi măcinată la o cană cu apă. Amestecul se fierbe 10 minute, apoi se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, o lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net