Orașul unde se află cea mai frumoasă gară din România. Este un centru feroviar important și unește atât punctele interne, cât și țara noastră cu vestul european

România deține unele dintre cele mai frumoase, istorice și atractive locuri. Anumite atracții din țara noastră sunt extrem de asemănătoare cu cele din afară. O gară românească se numără printre cele mai interesante, precum cele din Viena, Roma sau Paris. 

Cale ferată / foto: Pixabay
Cale ferată / foto: Pixabay

Gara din Arad este considerată una dintre cele mai tranzitate din România, fiind totodată și una dintre cele mai mari din Estul Europei. 

Gara din Arad, de o mare frumusețe!

Orice gară din România ascunde în spate o poveste care mai de care mai emoționantă. Multe dintre ele datează de o veșnicie, astfel că vechimea lor te trimite cu gândul la orașe cunoscute din alte țări, gările din țara noastră fiind adevărate puncte arhitecturale unice. 

Persoanele care cel puțin o singură dată au călătorit pe ruta Arad au remarcat frumusețea și bijuteria de pe căile ferate. 

Gara din Arad a datează încă din secolul al XIX-lea, de atunci fiind una dintre cele mai tranzitate. De asemenea, înainte de a fi construită gara din prezent, înaintea acesteia a fost construită o alta, undeva în anul 1858. Importantă a fost și existența unei astfel de gări, fiind inaugurată la acea vreme ruta Lokokoshaza – Curtici – Arad. 

Ce păreri au oamenii despre Gara din Arad

„Fără să mă gândesc prea mult, răspunsul este clar: da. Sunt un om care călătorește destul de des cu trenul fiindcă mi se pare cea mai comodă modalitate de a ajunge dintr-un oraș în altul. Am avut ocazia de a coborî din tren în cele mai cunoscute și necunoscute gări. Am văzut gara din București, din Iași, din Timișoara, din Brașov și multe altele. Din punct de vedere al modernizărilor aduse, gara din Arad se poate mândri cu scări rulante, ceea ce nu există în nici o altă gară din România. Nu este ea foarte mare și nici nu oferă magazine sau cafenele, precum cea din Capitală sau cea din Brașov, însă este mică, destul de curățică și cochetă. Pe lângă faptul că mă simt bine, când după un drum lung văd gara din Arad fiindcă mă simt acasă, mă și bucură faptul că aratăfoarte bine”, spune Mihail, conform Glasul Aradului.

„Mi se pare că toată lumea, când aduce vorba de gara din Arad, face referire doar la minunatele scări rulante. Pe lângă interiorul gării, de care vorbește toată lumea, exteriorul gării are o arhitectură deosebită, care mi se pare că nu primește suficientă atenție din momentul finalizării modificărilor din interior. Ca să îți răspund la întrebare, da, gara din Arad este cea mai frumoasă din țară, dar nu doar datorită modernizărilor aduse în interiorul ei și peroanelor, ci în special datorită arhitecturii deo­sebite a clădirii. Îmi place în special faptul că și clădirea poștei de lângă are aceleași motive arhitecturale și cromatice”, explică Miruna, pentru sursa citată.

„Gara din Arad se poate deosebi de celelelte gări prin interiorul modern, însă se aseamănă prin mirosul puternic de urină pe care îl au toate gările. Nu cunosc exact motivul, dar dacă ești într-un alt oraș și nu știi cum să ajungi la gară, lasă-te condus de mirosul puternic. Dacă tot s-au adus asemenea mo­dificări, scări rulante, peroane moderne și multe altele, cred căs-ar putea aduce modernizări și la nivelul produselor de curățare pe care le folosesc cei care se ocupă de igienizarea gării”, a mai spus și Codrin, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net