Renumitul medic Irinel Popescu, după ce Kate Middleton a anunțat că este bolnavă: „Cine are așa ceva, în mod cert, va dezvolta un cancer"

Știrea că Prințesa de Wales, Kate Middleton, se confruntă cu o luptă grea împotriva cancerului a șocat o lume întreagă. După ce o intervenție chirurgicală în ianuarie a relevat prezența unui cancer, Kate a anunțat că urmează o chimioterapie preventivă, sub îndrumarea echipei sale medicale. În lumina acestui eveniment, Prof. Dr. Irinel Popescu a oferit explicații importante despre boli benigne care pot evolua în cancer.

Irinel Popescu. Foto: arhiva.
Irinel Popescu. Foto: arhiva.

Ce scop are chimioterapia preventivă

Prințesa Kate Middleton nu a oferit detalii despre tipul sau stadiul cancerului, menționând doar că își urmează tratamentul conform recomandărilor medicale. Chimioterapia preventivă, o practică administrată înainte sau după tratamentele primare, cum ar fi intervențiile chirurgicale, are scopul de a reduce riscul de recurență sau răspândire a cancerului.

Polipozele duc inevitabil la dezvoltarea cancerului

Prof. Dr. Irinel Popescu, specialist în domeniul oncologiei, a subliniat importanța identificării și gestionării corecte a bolilor benigne care pot progresa către cancer. În acest sens, el a menționat polipozele familiale ca exemplu, avertizând că acestea pot conduce la dezvoltarea cancerului.

Polipoza familială este un sindrom frecvent, cu o transmitere genetică dominantă, caracterizată prin apariția timpurie a sute sau chiar mii de polipi adenomatoși în întregul colon și rect. Trist, dar adevărat, fără tratament, aceasta evoluează inevitabil spre cancerul colonic la vârste fragede.

Care este soluția în cazul apariției unei astfel de probleme de sănătate

  „Aici aș putea să menționez polipozele familiale. Cine are o polipoză familială, în mod cert, la un anumit moment, va dezvolta un cancer. Sancțiunea cea mai cunoscută în aceste cazuri este extirparea organului respectiv”, a explicat Prof. Dr. Irinel Popescu, citat de spectacola.ro.  

Acest avertisment subliniază importanța diagnosticării timpurii și a intervenției adecvate în cazul bolilor precanceroase, pentru a preveni evoluția către forme maligne. Tratamentul precoce și monitorizarea atentă a riscurilor pot fi cruciale în protejarea sănătății și în combaterea cancerului în stadii incipiente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net