Rută feroviară de poveste prin Europa. Cu un cost de doar 8 euro, poți descoperi farmecul orașelor italiene, slovene și croate

Dacă visezi la o vacanță prin Europa, acum ai o nouă opțiune fascinantă la dispoziție. Căile Ferate Slovene oferă o experiență de poveste printr-o rută feroviară inedită, perfectă pentru un weekend prelungit. Cu un cost de doar 8 euro pe sens, această călătorie accesibilă și pitorească îți permite să explorezi trei țări și opt orașe în doar două ore.

Ruta feroviară din Slovenia. Foto: Facebook.
Ruta feroviară din Slovenia. Foto: Facebook.

O călătorie de poveste prin Europa

În urmă cu 30 de ani, o versiune mai lungă a acestei rute a fost închisă, însă pentru lunile de vară, până la 30 septembrie 2024, ruta a fost redeschisă, oferind turiștilor șansa de a trăi o aventură memorabilă. Administrată de Căile Ferate Slovene, această linie de cale ferată are o istorie îndelungată, fiind construită pentru prima dată în urmă cu peste 150 de ani.

Trenul pornește din orașul portuar Trieste, situat în nord-estul Italiei. Trieste este renumit pentru palatele sale elegante de pe malul apei și pentru cafenelele Art Nouveau, atrăgând mereu turiști prin farmecul său aparte.

După Trieste, trenul trece granița în Slovenia, oprindu-se în patru stații pitorești: Sežana, Divača, Pivka și Ilirska Bistrica.

Pentru iubitorii de ciclism, Ilirska Bistrica este o oprire ideală. Aici, vizitatorii pot închiria biciclete electronice și pot explora traseele împădurite din zonă.

Traseul continuă în Croația, unde trenul face escale la: Šapjane și Opatija-Matulji

Pasagerii care coboară la Opatija-Matulji pot petrece o noapte în stațiunea Opatija, cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru atmosfera relaxantă. Călătoria se încheie în Rijeka, un alt oraș portuar plin de istorie și eleganță, cu promenade mărginite de palate din epoca habsburgică și un teatru din secolul al XIX-lea, decorat de celebrul artist Gustav Klimt.

Programul trenului și prețul biletelor

Serviciul de tren pleacă zilnic din stația Villa Opicina, situată într-o suburbie a orașului Trieste, la ora 7:50, și ajunge în Rijeka la ora 9:54, după ce oprește la Ilirska Bistrica la ora 8:54. În direcția opusă, trenul pleacă de la Rijeka la ora 18:25 și ajunge la Villa Opicina la ora 20:40.

Biletele pentru un singur adult pentru întreaga călătorie costă doar 8 euro, făcând această rută nu doar un mod accesibil de a călători, ci și o oportunitate extraordinară de a descoperi noi locuri și culturi.

Această rută feroviară inedită oferită de Căile Ferate Slovene este o oportunitate perfectă pentru cei care doresc să exploreze Europa într-un mod accesibil și pitoresc. Cu un cost de doar 8 euro, poți descoperi farmecul orașelor italiene, slovene și croate într-o singură călătorie. Așadar, pregătește-ți bagajele și pornește într-o aventură de neuitat pe acest traseu de poveste!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton foto Instagram png
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net