Susanul poate fi alimentul perfect pentru această iarnă! Are efecte uimitoare pentru sănătate

Ultima actualizare:

Susanul se numără printre acele alimente pe care fiecare dintre noi le iubim, însă doar foarte puțini și știu cât de util este pentru sănătate, sau chiar și cum să îl folosească corect în rețete! Ei bine, deja am intrat oficial în iarnă, iar banalul susan poate fi alegerea perfectă pentru dieta noastră!

Susaul are o mulțime de avantaje pentru sănătate / foto: depositphotos.com
Susaul are o mulțime de avantaje pentru sănătate / foto: depositphotos.com

În primul rând, un lucru pe care nu mulți dintre noi îl știm este faptul că susanul este foarte bogat în nutrienți! Potrivit celor de la adevarul.ro, susanul are un conținut ridicat de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, dar și diferite vitamine și minerale. Printre acestea se numără calciul, dar și fier, zinc și magneziu! Acești nutrienți sunt ideali pentru corpul nostru iarna, deoarece pot susține sistemul imunitar.

Un alt detaliu interesant în legătură cu susanul vine din medicina tradițională chineză, unde se spune că acet aliment banal ne poate încălzi! Se pare că acest lucru se datorează faptului că susanul poate ajuta la circulația eficientă a sângelui, iar, pe lângă acest lucru, el are și un conținut ridicat de calorii.

Alimentul perfect pentru dieta noastră pe timp de iarnă

De asemenea, datorită conținutului ridicat de zinc pe care îl are, susanul poate fi crucial în păstrarea unui sistem imunitar eficient pe timp de iarnă. Așa că dacă vrem să evităm acele situații în care suntem răciți aproape în fiecare săptămână, până când va reveni căldura, putem încerca să introducem mai mult susan în dieta noastră zilnică!

În plus, susanul conține și o mulțime de grăsimi utile organismului, cum ar fi cele mononesaturate, cât și polinesaturate. Aceste tipuri de grăsimi pot fi de folos corpului nostru pentru a-și menține sănătatea pielii, mai ales în plin sezon de iarnă, când mulți dintre noi avem probleme cu pielea uscată.

În final, un alt avantaj pe care susanul ni-l poate oferi vine datorită conținutului ridicat de calciu pe care îl conține! Mai precis, acesta ne poate ajuta să ne menținem un sistem osos sănătos, în special pe timp de iarnă, atunci când mulți dintre noi nu facem prea multă mișcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net