Top 5 alimente care te ajută să slăbești. Kilogramele se vor topi văzând cu ochii

Ultima actualizare:

Pierderea în greutate se reduce la o simplă matematică. Trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi. Însă, anumite alimente te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Poți să slăbești cu ajutorul anumitor alimente. Foto: Click.
Poți să slăbești cu ajutorul anumitor alimente. Foto: Click.

Anumite alimente te pot ajuta să slăbești”, spune Heather Mangieri, RD, purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriție și Dietetică, „pentru că te ajută să te simți plin mai mult timp și ajută la reducerea poftelor”. Unele chiar îți stimulează metabolismul. Deci, luați această listă când mergeți la supermarket: 

1. Fasole

Ieftină, sățioasă și versatilă, fasolea este o sursă excelentă de proteine. Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre și lent de digerat. Asta înseamnă că te simți sătul mai mult timp, ceea ce te poate împiedica să mănânci mai mult.

2. Supă

Începeți o masă cu un bol de supă și puteți ajunge să mâncați mai puțin. Nu contează consistența supei, atât timp cât este pe bază de bulion. 

3. Ciocolată neagră

Vrei să te bucuri de ciocolată între mese? Într-un studiu, iubitorilor de ciocolată cărora li s-a dat ciocolată neagră, au mâncat cu 15% mai puțină pizza, cu câteva ore mai târziu, decât cei care au mâncat ciocolată cu lapte.

4. Legume în piure

Poți să adaugi mai multe legume în dieta ta, să te bucuri de alimentele tale „înșelate” și să reducă caloriile pe care le consumi, toate în același timp. Când cercetătorii de la Penn State au adăugat piure de conopidă și dovlecel la mac cu brânză, oamenilor părea să le placă felul de mâncare la fel de mult. Dar au mâncat cu 200 până la 350 de calorii mai puține. Acele legume sănătoase au adăugat un volum scăzut de calorii la felul de mâncare gustos.

5. Iaurt cu fructe de pădure

Un mic dejun bogat în proteine vă poate ajuta să rezistați dorinței de a mânca gustări pe tot parcursul zilei. Într-un studiu efectuat pe un grup de femei tinere obeze, cele care și-au început ziua cu 35 de grame de proteine - asta este probabil mult mai mult decât mănânci -- s-au simțit mai sătule imediat. Femeile au mâncat un mic dejun de 350 de calorii care includea ouă și o chiflă de cârnați de vită. Efectul micului dejun, bogat în proteine, părea să dureze până seara, când femeile mâncau mai puțin produse grase și zaharoase decât femeile care consumau cereale la micul dejun.

Ouăle și cârnații nu sunt singurele tale opțiuni - și având în vedere grăsimile lor saturate, s-ar putea să fie nevoie să schimbi lucrurile. Iaurtul grecesc cu fructe de pădure și nuci este o opțiune. Alegeți doar iaurt care nu este încărcat cu zahăr adăugat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net