Top cele mai bune remedii ca să scapi de riduri. Le pui în aplicare și uiți de estetician!

Ultima actualizare:

Ridurile pot apărea în mod natural ca parte a îmbătrânirii. Dar anumite practici, cum ar fi purtarea de protecție solară, pot ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire.

Ridurile sunt pliuri ale pielii. Foto: Click.
Ridurile sunt pliuri ale pielii. Foto: Click.

Pe măsură ce înaintați în vârstă, pielea produce mai puține proteine de colagen și elastină. Acest lucru vă face pielea mai subțire și mai puțin rezistentă la deteriorare. Expunerea la mediu, deshidratarea și toxinele pot face ca fața să dezvolte riduri pronunțate. Ridurile sunt o parte naturală a îmbătrânirii și nu există niciun motiv să vă temeți să vi le arătați. Dar dacă doriți să încetiniți semnele îmbătrânirii de pe față, există modalități naturale pentru a face acest lucru.

1. Poartă protecție solară

Majoritatea oamenilor știu că purtarea de protecție solară cu un factor (SPF) peste 30 poate ajuta la prevenirea cancerului de piele. Un studiu din 2013 din Annals of Internal Medicine a descoperit că, crema de protecție solară a ajutat și la întârzierea semnelor de îmbătrânire. Deși probabil că purtați deja o protecție solară pentru plajă, purtarea unei creme de protecție solară hidratantă pe față în fiecare zi este un obicei care vă va aduce beneficii sănătății pielii pe termen lung.

2. Limitează aportul de zahăr

Comunitatea medicală continuă să afle mai multe despre modul în care consumul de zahăr vă poate afecta sănătatea. Zahărul din corpul tău declanșează un proces numit glicație, iar produsele finale de glicație avansată (numite AGE) nu sunt o sursă de încredere bună pentru pielea ta. AGE-urile descompun colagenul din corpul tău și, în timp, te pot face să arăți mai în vârstă. AGE-urile au fost, de asemenea, legate de metodele de preparare a alimentelor, cum ar fi grătar și prăjire (spre deosebire de coacere și fierbere). Limitarea aportului de zahăr și alimente bogate în ulei va ajuta fața să-și păstreze forma tinerească.

3. Renunță la fumat

Fumatul este rău pentru sănătatea ta din multe motive, dar mulți oameni nu știu că îți poate îmbătrâni fața prematur. Un studiu fascinant a comparat fețele a 79 de perechi de gemeni identici în care unul avea obiceiul de fumat, iar celălalt nu. Diferențele izbitoare dintre vârstele lor au arătat clar că fumatul afectează starea pielii de pe față. Chiar și a fi în preajma fumatului pasiv vă poate crește riscul pentru multe tipuri de cancer și alte boli și vă poate răni și pielea.

4. Folosește ulei de cocos

Uleiul de cocos este un emolient natural. Aceasta înseamnă că atunci când îl aplicați pe piele, umple golurile din epidermă și face pielea să se simtă netedă. Arătându-i pielii puțină dragoste cu uleiul de cocos nu doar că o face mai netedă, ci ajută și pielea să rețină umiditatea, ceea ce face ca fața să pară mai plină. Ca un bonus suplimentar, uleiul de cocos a fost studiat și sa dovedit a fi un tratament eficient pentru pielea uscată.

5. Îmbunătățeșe-ți beta-carotenul

Există o dezbatere medicală în desfășurare despre cum și de ce beta-carotenii blochează lumina ultravioletă a soarelui să vă dăuneze pielea și ochii. Betacarotenul și retinolul (vitamina A) sunt adesea ingrediente din cremele cosmetice antirid disponibile pentru cumpărare pe piață. Dar nu trebuie să cumpărați un produs pentru a avea acces la beta caroten; poți pur și simplu să iei un supliment de beta-caroten și să vezi beneficiile în pielea ta. Doar 30 de miligrame pe zi de betacaroten, administrat pe cale orală, poate preveni și repara fotoîmbătrânirea (cunoscută și sub denumirea de riduri).

6. Încearcă ceaiul din frunze de melisa

Una dintre strategiile holistice mai noi care apar pentru combaterea ridurilor este ceaiul din frunze de melisa. Un studiu care a comparat un eșantion mic de oameni care beau ceai din frunze de melisa cu un alt grup care consumă un placebo de ceai din frunze de orz i-a determinat pe cercetători să concluzioneze că extractul din frunze de melisa face pielea mai elastică și corectează deteriorarea țesuturilor.

7. Schimbă poziția de somn

Unele riduri de pe față pot fi cauzate de poziția în care dormi. Se numește „compresie” și este cauzată de apăsarea feței de pernă în același mod în fiecare noapte. În timp, această compresie îți lasă pielea mai slabă în unele locuri decât în altele și se formează o ridă. Puteți preveni sau încetini ridurile de compresie dormind pe spate.

8. Spălă fața în mod regulat

A lua acele trei până la cinci minute suplimentare pentru a vă spăla fața noaptea nu este niciodată o pierdere de timp. Când lăsați machiajul pe față peste noapte, pielea absoarbe cea mai mare parte. Deoarece majoritatea produselor cosmetice conțin substanțe chimice dure, aceasta contribuie la stresul oxidativ cu care se confruntă pielea. De aceea, să luați încă trei până la cinci minute pentru a vă spăla fața noaptea nu este niciodată o pierdere de timp. Evitați să vă frecați energic fața. Utilizați un șervețel pe bază de apă pentru a vă curăța fața înainte de a merge la culcare și terminați spălarea cu puțină apă rece stropită pe piele.

9. Evită lumina ultravioletă

Lumina ultravioletă este cauza supremă a majorității ridurilor de pe față, gât, brațe și mâini. Și în timp ce lumina ultravioletă nu poate fi evitată complet, există pași pe care îi puteți face pentru a reduce gradul de expunere. Optează pentru o loțiune de bronzare fără soare în timpul sesiunilor lungi de plajă în nisip și poartă o pălărie care să-ți ferească fața de soare pe perioade lungi, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net