Uleiul de măceșe, aliat de încredere în lupta cu ridurile

Ultima actualizare:

    Uleiul de măceşe poate fi folosit ca ultim pas în rutina de îngrijire a tenuluiFoto: Shutterstock
Uleiul de măceşe poate fi folosit ca ultim pas în rutina de îngrijire a tenuluiFoto: Shutterstock

Pe lângă cremele hidratante de noapte, nu există produs de îngrijirea pielii care să ofere o hidratare intensă precum uleiurile faciale. Ce e mai plăcut decât să-ţi închei rutina de îngrijire a pielii cu câteva picături de ulei care să transforme seara într-un moment relaxant?

Există numeroase uleiuri faciale, potrivite pentru diferite tipuri de ten, însă unele dintre ele au devenit populare şi nelipsite din rutina de îngrijire a multor femei. Uleiul de măceşe este unul dintre ele. Bogat în vitamina A şi acizi graşi esenţiali, uleiul de măceşe poate fi folosit pentru a trata semnele vizibile ale îmbătrânirii, cicatricile produse de acnee şi inflamaţiile.  

Cum funcţionează uleiul de măceşe

În ciuda structurii moleculare, uleiul de măceşe are capacitatea de a penetra straturile pielii pentru a stimula colagenul şi pentru a reduce liniile fine şi ridurile. Are un conţinut mare de antioxidanţi şi beneficii de hidratare având în vedere procentul ridicat de acizi graşi- 80% mai exact. Acizii esenţiali linolenic (omega-3) şi linoleic (omega-6), fac ca măceşul să fie cunoscut pentru întărirea funcţionării barierei protectoare a pielii şi accelerarea producţiei de colagen, care ajută la menţinerea fermităţii. 

Cum să foloseşti uleiul de măceşe

Uleiul de măceşe poate fi folosit ca ultim pas în rutina de îngrijire. Masează câteva picături de ulei pe faţă şi pielea ta se va simţi catifelată şi hidratată. Pentru că este un ulei cu o textură uscată este recomandat să-l aplici la finalul rutinii de îngrijire, în special pe timpul verii, când pielea are nevoie de hidratare intensă. Acest ulei combate acneea care apare ca urmare a secreţiei excesive de uleiuri naturale ale pielii. El hidratează pielea şi previne secreţia sebumului în exces. Uleiul de măceşe combate ridurile, în special pe cele formate în jurul ochilor. Uleiul acesta conţine şi licopen, care are de asemenea proprietăţi anti-aging. 

Ce efecte adverse are uleiul de măceșe

Deşi uleiul de măceşe vine la pachet cu o listă impresionantă de beneficii pentru piele şi se potriveşte oricărui tip de ten, pentru că este un ulei esenţial poate provoca iritaţii. Înainte  de a-l folosi, aplică o cantitate mică de ulei pe antebraţ pentru a testa dacă apare vreo reacţie alergică. Dacă în timp de 24 de ore nu apare nici o schimbare, îl poţi aplica pe întreaga faţă, scrie csid.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net