Trucul medicului Monica Pop pentru întărirea imunității: „Nu veți mai răci, nu vă veți mai îmbolnăvi”. Ce este bine să mănânci la micul dejun pentru un organism puternic
Când toamna se instalează, organismul are nevoie de sprijin suplimentar pentru întărirea imunității în fața schimbărilor de temperatură. Primul pas începe de la alimentație, iar celebrul medic Monica Pop ne spune ce este bine să mâncăm pentru o imunitate de fier, încă de la primele ore ale zilei.

Știm cu toții că o alimentație echilibrată susține sistemul imunitar prin aportul optim de nutrienți, însă Dr. Monica Pop, cu peste 30 de ani de experiență în domeniul medical, pune accent, în special, pe alimentele consumate la micul dejun.
Ce este bine să mănânci la micul dejun pentru o imunitate de fier
Specialista spune că este bine să mâncăm după trezire alimente bogate în proteine, respectiv ouă, brânză, șuncă, deoarece activează celulele răspunzătoare pentru imunitate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, dr. Monica Pop a dezvăluit că acest truc l-a învățat în perioada facultății de la un medic infecționist:
„Sfaturi medicale… de toamnă. Pentru toți: Nu plecați niciodată de acasă fără să luați micul dejun, oricât ar fi de «mic». Dar, să conțină neapărat o proteină (ou, brânză, șuncă), pentru a activa celulele răspunzătoare de imunitate. Este ceea ce am învățat încă din facultate de la un mare medic infecționist, domnul Dr. Stetrescu!”, a scris Monica Pop.
Vitamina D3, de nelipsit în sezonul rece
În plus, recomandă și o suplimentare cu vitamina D3, extrem de importantă în sezonul rece, când expunerea la soare este redusă. Dr. Monica Pop sfătuiește înainte de administrare o analiză simplă de sânge pentru determinarea nivelului de vitamina D3, disponibilă chiar și în unele farmacii:
„Luați zilnic Vitamina D3. Dacă aveți posibilitatea, făceți-vă o determinare a Vitaminei D3 din sânge. Există teste la farmarcie. Valorea normală este între 30-100. Cei cu valori sub 30 să ia Vitamina D3 de 5.000. Ceilalți, minimum 2000 pe zi, chiar dacă nu ați mai făcut nicio determinare”, a mai precizat medicul.
Astfel, un aport optim de proteine și vitamina D3 poate transforma un organism vulnerabil într-unul pregătit să facă față sezonului rece: „Urmărind aceste 2 sfaturi, nu veți mai răci, nu vă veți mai îmbolnăvi”, a punctat Dr. Monica Pop.



































