Vrei tinerețe fără bătrânețe? Acesta este superalimentul care întârzie îmbătrânirea organismului
Pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a ne menține corpul tânăr, specialiștii sugerează încorporarea acestui superaliment într-o dietă sănătoasă.
Ce aliment te menține mereu tânăr
Este vital să încorporezi orice superaliment într-o dietă sănătoasă. Acestea sunt recunoscute pentru multiplele beneficii pe care le aduc sănătății. Și conform studiilor recente, există unul care întârzie îmbătrânirea organismului și promite o tinerețe prelungită. Este vorba despre fructele de goji, un fruct roșu uscat care arată ca stafidele.
Boabele de Goji au o aromă dulce, care provine de la arbuștii originari din Himalaya. Au o rată ridicată de componente bioactive, esențiale pentru promovarea sănătății. Aceste fructe sunt colectate în plase de bambus, transportate, spălate și uscate. Odată deshidratate, sunt ambalate în vid pentru vânzare, așa că le putem cumpăra din orice magazin sau dietă.
Beneficiile fructelor de goji
Ele ajută la întârzierea proceselor de îmbătrânire. Protejează împotriva bolilor cardiovasculare, antiinflamatorii și canceroase. Acestea stimulează sistemul imunitar datorită concentrației lor de antioxidanți, fiind astfel un superaliment anti-îmbătrânire și o sursă de tinerețe veșnică.
Conțin fibre alimentare, care stimulează tranzitul intestinal și oferă o senzație de sațietate. Ele ajută producția de hormon de creștere, prevenind îmbătrânirea prematură a celulelor. Reduc nivelului de glucoză și colesterol din sânge. Ele cresc capacitatea mentală, memoria și concentrarea. Au un conținut ridicat de carotenoizi, polifenoli, polizaharide și oligominerale, care încetinesc îmbătrânirea celulară. Acestea reduc stresul oxidativ din organism, una dintre cauzele majore ale îmbătrânirii. Licopenul său protejează inima împotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Cum să încorporezi fructele de goji într-o dietă sănătoasă?
Acest superaliment, care ajută la întârzierea îmbătrânirii, poate fi consumat ca o simplă gustare. Deși, experții susțin că cel mai bine este să rehidratezi boabele de goji, activându-le în apă și îndepărtând astfel orice murdărie. Pe de altă parte, pot fi preparate și în infuzii sau adăugate în supe, smoothie-uri de fructe și legume, granola de casă, salate, batoane de cereale, înghețate, fursecuri sau budinci.