Plăcintă cu mei și spanac, rețetă inedită. Meiul e un superaliment
Ultima actualizare:
În doar 60 de minute puteți pregăti o plăcintă inedită, cu mei și spanac, o combinație la care cu greu ne-am gândi.
Ingrediente plăcintă cu mei și spanac
- 1 kg de spanac proaspăt sau congelat
- 200 g mei
- 4 ouă
- 2 cepe sau o legătură de ceapă verde
- o linguriţă de cimbru
- 5 linguri de ulei de măsline
Preparare plăcintă cu mei și spanac
Se spală frunzele de spanac, se opăresc, se toacă şi se lasă la scurs. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă cimbrul şi spanacul şi se lasă la foc potrivit 15 minute. Între timp, se fierbe meiul şi când s-a mai răcit se încorporează în spanacul fiert, apoi se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă. Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Plăcinta se lasă la cuptor circa 40 de minute. Se serveşte caldă, alături de salată de sfeclă sau de morcovi.