4 modalități de a consuma goji. Ce beneficii are acest superaliment
Numeroși nutriționiști apreciază fructele goji ca fiind adevărate ”fructe minune” sau superalimente, pentru că au multe beneficii pentru sănătate. În China și în Himalaya, fructele goji sunt consumate de mii de ani pentru gustul lor deosebit și sunt recomandate de specialiști pentru a trata afecțiuni ale ochilor, ficatului și rinichilor.
Sucul natural de goji
Sucul poate fi procurat din magazinele cu produse bio. Acest suc nu conține zahar sau conservanți. El îmbunătățește circulația, digestia, sistemul imunitar și poate fi consumat fără restricții.
Fructe deshidratate de goji în iaurt
Aceasta este o variantă pentru un mic dejun foarte sănătos. Împreună cu probioticele din iaurturi, fructele goji vor avea efect benefic asupra organismului, mai ales asupra sistemului imunitar și osos.
În mâncare
Chinezii consumă aceste fructe în diverse feluri de mâncare: lângă pește sau pui, în supe sau în sosuri. Consumate frecvent, fructele goji combat factorii care produc creșterea tensiunii arteriale și, în plus, asigură un somn mai odihnitor, îmbunătățesc dispoziția și ameliorează depresia.
Sub formă de ceai
Ceaiurile pe bază de goji, benefice pentru sănătate, pot fi procurate din magazinele de specialitate. Printre altele, consumul acestui ceai este important în curele de slăbire și în combaterea celulitei. Totodată acest ceai contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor.