Vreți să trăiți sănătoși, mulți ani? Beți trei cafele pe zi și scăpați de boli

Un studiu publicat de ”Daily Mail” le dă speranță cafegiilor din lumea întreagă.

Conform rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Regina Maria, din Londra, Marea Britanie, persoanele care beau zilnic între 0,5 și 3 cafele trăiesc mai mult.

Cafeaua, mai mult un medicament decât un viciu - foto Shutterstock
Cafeaua, mai mult un medicament decât un viciu - foto Shutterstock

Cafeaua bogată în minerale și antioxidanți

S-a descoperit că o ceașcă de cafea conține minerale și antioxidanți care au un rol activ și eficient în combaterea cancerului, obezității, demenței și diabetului de tip 2. Atâta timp cât consumăm cafea naturală și nu o înlocuim cu cea instant, care nu este recomandată de specialiști, trebuie știut că reducem inclusiv tensiunea arterială și stimulăm într-un sens pozitiv activitatea cerebrală. Un alt efect miraculos al cafelei este aceta că stimulează funcțiile cognitive și îmbunătățește memoria. 

Studiul realizat de-a lungul a 11 ani

Voluntarii care au participat la studiu au fost analizați la intervale regulate timp de 11 ani și cercetătorii au descoperit diferențe notabile între grupul de persoane care consuma cafea și grupul de voluntari ca nu au pus gura pe cafea. Astfel s-a descoperit că, de-a lungul timpului cafeaua scade riscul de boli cardiovasculare cu 21%. Cercetătorii britanici au descoperit că băutorii de cafea nu simțeau nevoia de gustări între mese și mențineau nivelul glicemiei din organism constant pe perioade mai îndelungate decât cei care nu consumau cafea. 

Regula nu e valabilă la cafeaua instant

Cercetătorii englezi au descoperit că efectele benefice ale cafelei solubile sunt extrem de reduse. Dacă în cazul cafelei proaspăt râșnite băutura servită caldă este rapid asimilată de organism și are un rol puterni în echilibrarea metabolismului, nu același lucru se poate spune despre cafeaua instant. Trebuie menționat că nici sucurile acidulate bogate în cofeină nu au același afect precum careaua servită fierbinte și preparată la ibric sau la filtru. Cercetătorii recomandă servirea cafeleier cu cât mai puțin zahăr sau cu îndulcitori pentru a evita depășirea necesarului zilnic de zahăr.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net