Ziua respirației proaspete. Iată câteva trucuri pentru cei care le miroase gura

Ultima actualizare:

    Periajul corect al dinţilor asigură o respiraţie proaspătăfoto: Facebook
Periajul corect al dinţilor asigură o respiraţie proaspătăfoto: Facebook

Pe 6 august se celebrează Ziua respiraţiei proaspete. Este un prilej de a ne interesa mai mult de igiena orală şi de a ne rezolva unele probleme care duc la halena gurii. Specialiştii ne dau câteva sfaturi pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare. Spălatul pe dinţi este principalul mod de a preveni mirosul urât al gurii.

-Azi suntem toţi numai un zâmbet. Aşa ar trebui să sune sloganul Zilei respiraţiei proaspete. Şi de ce să nu sărbătorim aşa cum se cuvine. Nu se ştie exact care este originea acestei sărbători dar ar trebui să profităm de ocazie şi să ne informăm mai mult cu prvire la igiena orală. De fapt, dentiştii şi profesioniştii în îngrijirea orală spun că o igienă corespunzătoare a cavităţii bucale ne poate feri de a deveni ridicoli într-un moment crucial.

Știați că peste 50% din bacteriile găsite în gură contribuie la respirația rea?  În timp, o îngrijire dentară precară va duce la respiraţia urât mirositoare. Desigur şi alimentele pe care le consumăm contribuie și la halena gurii, dar aceasta maii poate fi şi un simptom al unei stări de sănătate sau un efect secundar al unei medicamente.

Trucuri pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare

2 Spălaţi bine limba.3 Faceţi gargară şi clătiţi gura cu apă de gură în mod regulat.4 Folosiţi aţa dentară.5 Mestecați gumă fără zahăr pentru a menține gura umedă.6 Beţi multă apă7 Mergeţi la stomatolog regulat.

Cum să sărbătorim Ziua respiraţiei proaspete

Faceţi o programare la stomatolog Chiar dacă nu simţiţi că aveţi probleme cu dinţii, este important să faceţi controale periodice pentru a vă asugura că dantura este în condiţii bune. Sunaţi dentistul şi alegeţi împreună o dată pentru o consultaţie.

Reînnoiţi-vă rezerva de gumă de mestecat sau bomboane mentolate. Când vreţi să vă împrospătaţi gura, serviţi-i şi pe cei de lângă dumneavoastră, mai ales dacă prin zonă este şi vreo persoană cu respiraţie urât mirositoare. Cei cu respirație urâtă nu vor ști că le oferiți un indiciu; ei vor crede că sunteţi politicoşi și darnici. Dar aveţi grijă: guma de mestecat şi bomboanele cu zahăr pot avea, în timp, efectul invers.

Ce-ar fi să vă faceţi propriile îndulcitoare ecologice? Mestecați pe o păstăi de cardamom sau un băț de scorțișoară pentru a scăpa de respirația asta rea.

Știați că utilizarea pastilelor de gură datează din anul 2700 î.Hr. în medicina chineză și indiană?

Cauzele respiraţiei urât mirositoare

Medicii stomatologi spun că depunerea tartrului, afecțiunile gingivale și cariile sunt ale cauze ale respirației urât mirositoare. Însă aceasta poate fi declanșată şi de unele afecțiuni pulmonare sau gastrointestinale, precum și de unele infecții sistemice. Alte probleme de sănătate, precum infecțiile sinusale sau diabetul, mai pot cauza, de asemenea, halena gurii.

Infecțiile amigdalelor, alimentele consumate (ceapa, usturoiul sau pestele) sau fumatul sunt, de asemnea, alte cauze frecvente ale mirosului urât din gură..

Remedii naturale pentru respiraţia urât mirositoare

Pe lângă o igienă corectă, remediile naturale s-au dovedit eficiente în combaterea respiraţiei urât mirositoare și sunt totodată soluții lipsite de efecte secundare. Iată câteva sfaturi pentru a avea o respiraţie proaspătă:  

- Beţi ceai verde imediat după masă sau de-a lungul zilei. Este un promotor al respirației proaspete, întrucât conține compuși antibacterieni care elimină microorganismele din cavitatea bucală.

- Scorțișoara are în compoziție uleiuri esențiale care neutralizează mirosul înțepător al respirației, iar menta, pătrunjelul, busuiocul, coriandrul și mărarul acoperă eficient mirosurile stânjenitoare emanate de cavitatea bucală, prin eliberarea de uleiuri aromatice puternice.

- Ierburile aromatice ajută și la neutralizarea mirosurilor interne ale organismului, printre care se numără și respirația.

- Soluția salină – clătirea gurii cu apă în care dizolvi sare elimină bacteriile din cavitatea bucală. Soluţia se poate folosi pe post de apă de gură de 2-3 ori pe zi.

- Sucul de ananas – consumul unui pahar de suc natural de ananas reîmprospătează respiraţia.

- Semințe de fenicul și anason – încă din cele mai vechi timpuri, semințele de fenicul, dar și cele de anason, au fost folosite pentru împrospătarea respirației. În unele zone din India, semințele prăjite de fenicul se folosesc pentru curățarea gurii la finalul mesei.

- Apa de gură cu bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu poate ucide bacteriile din cavitatea bucală. Se dizolvă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cana de apă caldă. Se clăteşte gura cu această soluţie timp de 30 de secunde, de două ori pe zi.

- Apa de gură cu oțet – oțetul conține acid acetic, care împiedică multiplicarea bacteriană în cavitatea bucală. Două linguri de oțet de mere sau oțet albse amestecă  într-o cană cu apă. Se face gargară cu lichidul obţinut, timp de o jumătate de minut, pentru o respiraţie proaspătă.

Citeşte şi: 

Pătrunjelul îţi face respiraţia proaspătă

Soluții naturale contra respirației urât mirositoare

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net